SER Maestrat en directe

Peníscola instal·larà 51 càmeres de vídeo per millorar la seguretat i controlar el trànsit al municipi

  • L’objectiu de la seua instal·lació és tindre informació sobre els fluxos del trànsit, així com la millora de la seguretat en el conjunt del terme municipal.

En una sessió extraordinària i pública de la Junta de Govern Local, l’Ajuntament de Peníscola ha aprovat l’adjudicació del contracte per al subministrament, instal·lació i manteniment d’un sistema de vídeo vigilància de control i gestió del trànsit. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Pla de Sostenibilitat Turística, impulsat per la Regidoria de Serveis, Mobilitat i Accessibilitat en coordinació amb l’àrea de Turisme i la Policia Local.

L’empresa adjudicatària, Novatel Seguretat SL, serà responsable de la instal·lació de 51 càmeres de vídeo en els principals accessos i vies de connexió del centre de Peníscola amb les urbanitzacions, així com en el nucli històric. A més, es crearà un centre de control a la Policia Local per monitorar aquestes càmeres.

L’objectiu principal d’aquest sistema de vídeo vigilància és proporcionar informació sobre els fluxos del trànsit i millorar la seguretat en tot el terme municipal. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament busca tenir un control més eficaç del trànsit i prevenir incidents i accidents en les vies públiques.

La inversió total del projecte ascendeix a 181.031,55€, una quantitat que s’inclou dins del Pla de Sostenibilitat Turística i que compta amb finançament del Govern, la Generalitat i el propi Ajuntament.

Aquest sistema de vídeo vigilància no només millorarà la seguretat dels veïns i visitants de Peníscola, sinó que també contribuirà a la gestió eficient del trànsit i a la planificació de les infraestructures urbanes. Amb aquesta acció, l’Ajuntament demostra el seu compromís amb la modernització i millora de la qualitat de vida dels ciutadans.