SER Maestrat en directe

Peníscola impulsa el compostatge a les escoles

L’Ajuntament de Peníscola, juntament amb el Consorci de Residus C1, ha iniciat aquesta setmana el projecte COM POTS, COMPOST en els seus col·legis, fomentant el compostatge entre els escolars. El CEIP Jaime Sanz i l’International School Peñíscola han rebut formació i assessorament d’experts com Rafa Arnau, consultor ambiental, i el biòleg Jorge Bonet, rebent una acollida entusiasta dels estudiants.

El projecte, orientat a l’educació primària, integra activitats educatives transversals que inclouen la gestió de residus, l’alimentació saludable, i la conscienciació sobre el canvi climàtic. A més, incorpora elements artístics com concursos i tallers teatralitzats, potenciant l’aprenentatge lúdic i reflexiu.

El curs formatiu consta de quatre fases: formació teòrica, experimentació i producció de compost als col·legis, i activitats plàstiques i artístiques. Amb això, Peñíscola reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i l’educació ambiental, essent pionera en aquest àmbit.

Per a la població en general, s’organitzaran jornades ambientals amb visites al complex de tractament de residus, enfortint així la conscienciació i formació en sostenibilitat per a tots els ciutadans.