SER Maestrat en directe

Peníscola ha rebut durant la Setmana Santa més de 12.000 consultes a les seves oficines d’informació turística

Peníscola ha rebut durant la Setmana Santa més de 12.000 consultes a les seves oficines d’informació turística

Peníscola, 16 d’abril de 2024.- La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola ha publicat les xifres referents a les consultes ateses a les seves oficines d’informació turística durant el període compres entre el 22 de març, inici de les vacances escolars en comunitats com Catalunya, fins al 8 d’abril, final dels festius a la mateixa Comunitat Valenciana, amb motiu de la celebració de la Setmana Santa.

En aquests 18 dies, les oficines centrals, així com les situades al Port i a l’extensió turística de Peñismar a la platja Nord, han resolt un total de 12.785 consultes procedents de turistes i visitants interessats en conèixer més sobre la localitat abans de començar la seva visita.

Específicament, s’han atès 11.055 consultes de turistes nacionals i 1.730 de visitants estrangers.

Les comunitats autònomes amb més representació entre els consultors han estat, en aquest ordre, Catalunya, la Comunitat Valenciana, la Comunitat de Madrid, el País Basc i Aragó. Pel que fa als països estrangers, França lidera amb més de la meitat del total de consultes, seguida pel Regne Unit i els Països Baixos.

Les oficines d’informació turística han romàs obertes al públic, fins i tot durant els dies festius, essent considerades com el punt de referència informatiu per als turistes i visitants, segons ha destacat el regidor de Turisme, Ramon Simó.

Les xifres, similars a les de l’any anterior, mostren una mitjana diària de més de 700 consultes, triplicant la mitjana registrada durant mesos com maig o juny, al començament de l’estiu. Això reflecteix “la intensa activitat que registren les oficines d’informació turística durant la Setmana Santa i els seus festius”, ha afirmat el regidor.

Les consultes més freqüents han estat sobre el patrimoni local, l’agenda d’activitats, el patrimoni natural i les possibilitats d’excursions.