SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Torreblanca adjudica el PAI del golf

L’Ajuntament de Torreblanca adjudica el PAI del golf

• Tania Agut: “Seguirem treballant perquè sigui una realitat que impulsii el turisme i l’ocupació les pròximes dècades”
• Ha adjudicat a ‘Azahar Sea Torreblanca’ la condició d’Agent Urbanitzador perquè el desenvolupe en quatre anys

Torreblanca, 16 d’abril de 2024. El Ple de l’Ajuntament de Torreblanca ha adjudicat aquesta tarda l’esperat PAI del golf. Així s’ha donat el primer pas ferm perquè aquest ambiciós projecte pugui ser una realitat després que l’alcaldessa, Tania Agut, hagi aconseguit desbloquejar-lo després de dues dècades esperant el seu desenvolupament definitiu.
Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, ha assegurat que “això no és el final del camí, ni molt menys. Un cop hem aconseguit reactivar aquest projecte, des del nou equip de Govern municipal continuarem treballant decididament perquè aquest projecte passi a ser una realitat que impulsioni el turisme i l’ocupació al municipi les pròximes dècades”.
L’alcaldessa ha insistit que “hem fet les coses bé i per fi, després de més de 20 anys de tramitació, podem adjudicar el PAI del golf. Aquesta adjudicació és sinònim de creixement i oportunitats per a Torreblanca”.
Cal tenir en compte que després de mesos de moltíssim treball, ja s’ha adjudicat el PAI del golf, gràcies al treball dels tècnics municipals i l’equip de Govern, on ha jugat un paper important la regidora d’Urbanisme, Rosana Villanueva, han eliminat els últims obstacles.
Rosana Villanueva ha explicat que “avui hem donat un altre pas fonamental per al futur desenvolupament urbanístic de Torreblanca, ja que l’adjudicació als propietaris reactiva el projecte d’urbanització.
Estem a l’inici d’un procés que ha de culminar el 12 de maig de 2028, així que cal seguir treballant perquè els terminis es compleixin conforme estan estipulats i acabar de rematar algunes gestions formals com la signatura del conveni amb Acuamed”.
Així, després de resoldre la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori que els terrenys afectats mantenen la classificació de sòl urbà, ara ja s’ha pogut continuar amb l’adjudicació del PAI amb totes les garanties. Així, se li ha concedit de la condició d’Agent Urbanitzador a l’Agrupació d’Interès Urbanístic “Azahar Sea Torreblanca”, que desenvoluparà el Programa d’Actuació Integrada per al desenvolupament dels sectors IV, VII, VIII, IX i X de sòl urbanitzable.
Com ha explicat l’alcaldessa, Tania Agut, reiteradament, l’adjudicació de la condició d’urbanitzador a la AIU “Azahar Sea Torreblanca”, que integren els propietaris de la major part del terreny a urbanitzar, queda supeditada a complir una sèrie de requisits que estan en vies de solució.
Negociacions molt avançades per garantir el subministrament hídic
Es tracta d’una adjudicació condicionada a què l’Agrupació d’Interès Urbanístic compleixi amb una sèrie de condicionants, perquè l’adjudicació es realitzi amb les màximes garanties per a l’Ajuntament i per als propietaris. Per això se li demana a ‘Azahar Sea Torreblanca’ que accepti les condicions imposades per l’Ajuntament i que presti una sèrie d’avals per garantir la seguretat de l’operació.
Entre la documentació aportada per l’Ajuntament per garantir la legalitat de l’aprovació que el dijous s’ha de dur a terme, s’inclou l’estudi jurídic de KPMG avalant la viabilitat del projecte si hi ha garantia d’aigua i es compleixen les normes del PATIVEL. Cal tenir en compte que es tracta d’un despatx de reconegut prestigi a nivell internacional, que avala la viabilitat del projecte.
Precisament, cal tenir en compte que fins ara no s’havia comptat amb informes externs, que ara s’han encarregat per tenir més seguretat a nivell jurídic, tècnic i econòmic i que dóna llum verda a l’adjudicació del procés d’urbanització.
Respecte a les necessitats del subministrament suficient d’aigua per dur a terme aquest projecte, l’Ajuntament manté negociacions molt avançades amb Acuamed per garantir el subministrament hídic. Tan és així, que en el moment que la AIU ‘Azahar Sea Torreblanca’ compleixi amb els condicionants que s’estableixen, no hi haurà cap problema perquè l’Ajuntament i Acuamed signen aquest acord.
A més, es haurà d’ajustar el cronograma de les obres d’acord amb el previst en la resolució de la Direcció General d’Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental, de manera que les obres d’urbanització del PAI puguin ser recepcionades per l’Ajuntament de Torreblanca abans del 12 de maig de 2028.
Tot això ha estat possible en menys d’un any des que Tania Agut va assumir l’alcaldia de Torreblanca. I ha estat possible perquè ha estat la seva prioritat, tal com van traslladar les