SER Maestrat en directe

Amparo Marco critica la “falta de mires” del PP en la promoció de la indústria ceràmica

Amparo Marco, senadora del PSPV-PSOE per Castelló, ha expressat la seva decepció en la Comissió d’Indústria del Senat per la “falta de mires” del Partit Popular en les polítiques de promoció de la indústria ceràmica. Segons Marco, el PP es limita a mesures curtplacistes com les ajudes per a reduir el preu de l’energia, sense un pla a llarg termini per a un sector que està experimentant una tendència positiva amb un augment del 5% en les vendes i un increment del marge de benefici del 14% segons Deloitte.

“La gestió del PP de la indústria del taulell es basa en titulars fàcils però buits de contingut, buscant només el rèdit polític a curt termini”, ha declarat Marco. En contrast, ha assegurat que el PSOE té un projecte de futur que busca convertir la indústria ceràmica en un referent mundial en sostenibilitat i competitivitat. El PSOE està treballant en una fulla de ruta que inclou l’ús de l’hidrogen verd com a font energètica i la continuació de les ajudes per a la descarbonització, amb milers de milions d’euros de pressupost.

Marco ha destacat el compromís del Govern d’Espanya amb el sector ceràmic, subratllant que s’han donat ajudes directes sense precedents, s’han rebaixat impostos i s’ha arribat a un acord europeu per a topar el preu del gas. Ha contrastat aquesta situació amb la manca d’ajudes durant el govern de Rajoy, on es van incentivar els acomiadaments col·lectius i no es va dialogar amb els empresaris.

La senadora ha instat la senadora Carmina Ballester a abandonar el curtplacisme i sumar-se al treball del PSOE per a una indústria ceràmica més competitiva, sostenible i resilient. També ha criticat l’ús de l’exemple italià per part de Ballester, afirmant que Itàlia va optar per un crèdit fiscal, que no són ajudes directes sinó ajornaments d’impostos.

Finalment, Marco ha acusat el PP de negar-se a col·laborar en una proposta conjunta de suport a la ceràmica, demostrant així la seva falta d’interès per treballar de manera constructiva pel bé del sector.