SER Maestrat en directe

Peñíscola celebra el XXI Festival Internacional de Guitarra Hondarribia – Peñíscola

N de P

Del 23 al 26 d’agost tindrà lloc el ja tradicional i esperat XXI Festival Internacional de Guitarra de Peníscola. Fidel a la seua tradició de qualitat, podrem escoltar en el Saló Gòtic del Castell del Papa Luna, grans mestres de l’art de les sis cordes, sent enguany la música espanyola i del Carib el denominador comú dels concerts.

Començarà el dimecres 23 amb la novetat del trio Pasión Andaluza, format per Carles Pons (guitarra), José Manuel Cuenca (piano) i Almudena Roca (balladora), amb un programa dedicat a la música andalusa i amb el famós Adagio del Concierto de Aranjuez. Per primera vegada, el Festival ens mostrarà l’art de la dansa espanyola amb Almudena Roca (membre de la selectiva companyia de dansa de María Pagés, Premi Príncep d’Astúries 2022)

El dijous 24 rebrem al guitarrista flamenc castellonenc Pedro Navarro. Artista que ha obtingut èxits en punts tan dispars del planeta com el Teatre Nacional d’Austràlia, The Victoria Hall de Califòrnia o John Hancock Center of Chicago.

El divendres 25 serà el torn de la música cubana amb el duo de guitarres Alfredo Panebianco i Vania del Mònaco. Aquests artistes cubans tenen una dilatada trajectòria musical, interpretant els seus propis arranjaments de temes del Carib, del so o de la rumba cubana. A destacar que Panebianco, a més d’intèrpret, és un polifacètic artista, ja siga com a compositor, arranjador o productor (una de les seues cançons, Brujería, va representar a Espanya en el Festival d’Eurovisió)

El Festival finalitza el dissabte 26, amb una cloenda que acollirà un dels més importants guitarristes flamencs actuals, Carlos Piñana, acompanyat a la percussió per Miguel Ángel Orengo. Guardonat el 1996 amb el Primer Premi i Bordón Minero en el Festival Internacional del Cante de las Minas, és un músic i compositor que està portant el flamenc a tots els racons del món, ja siga amb recitals o com a solista de grans orquestres. La seua activitat de concerts com a solista l’ha portat a ciutats com Nova York, París, Londres, Moscou, Varsòvia, Amman, Teheran, el Caire, Dubai, Nova Dheli, Tòquio… Ha col·laborat en diferents projectes musicals amb artistes com Estrella Morente, Juan Manuel Cañizares, Carles Benavent, Jorge Pardo, Yungchen Lhamo (Tibet), Fathy Salama (Egipte), Said Chaibri (el Marroc), Naseer Shamma (l’Iraq), Ashraf Sharif Khan (el Pakistan), etc. 

Els concerts començaran a les 22.30h en el Saló Gòtic del Castell del Papa Luna.

Les entrades es podran adquirir 1 hora abans de l’inici en infotickets del Castell i de forma anticipada a l’Hotel Tío Pepe (Av. de Espanya, 32). També es poden reservar per telèfon al 649986883 o per correu electrònic: carlesponsaltes@gmail.com.

El preu de les entrades és de 5€, amb un abonament per als 4 concerts de 15€