SER Maestrat en directe

Peníscola augmenta un 20% les consultes turístiques al 2023

Peníscola ha registrat una notable millora en l’activitat turística durant el 2023. L’equip d’informadors turístics de l’Ajuntament ha gestionat un total de 101.895 consultes, un increment del 20% respecte a l’any anterior, segons dades facilitades per Ramon Simó, edil de l’àrea de Turisme. Aquest augment és considerat molt positiu, superant fins i tot els nivells pre-pandèmia. Del total de consultes, 75.046 són de viatgers nacionals, mentre que 26.849 provenen de turistes internacionals.

Els mesos de major activitat van ser juliol, agost i setembre, amb un increment destacat en abril i desembre comparat amb l’any passat. La localitat ha mantingut dos punts d’informació turística durant l’estiu i una oficina central al Passeig Marítim oberta tot l’any. L’Ajuntament, amb suport de la Diputació Provincial de Castelló, ha ampliat el personal per satisfer la demanda creixent.

Simó ha destacat la qualitat del servei, reconegut amb la Q de Qualitat Turística Espanyola i la certificació SICTED. Aquesta eficiència en l’atenció turística no només ajuda en la planificació del viatge, sinó també durant l’estada dels visitants a Peníscola.