SER Maestrat en directe

Oleum: La nova iniciativa de Canet lo Roig per impulsar l’oli d’oliva

Canet lo Roig impulsa les Jornades ‘Oleum’ per promoure l’Oli d’Oliva i la cultura gastronòmica

 L’Ajuntament de Canet lo Roig ha presentat avui la seva nova iniciativa, les Jornades ‘Oleum’, que tenen com a objectiu principal potenciar i promocionar l’Oli d’Oliva del municipi i de la comarca. Amb una perspectiva innovadora i atractiva, aquest esdeveniment pretén revitalitzar el sector oleícola local i reforçar la seva presència en l’àmbit nacional i internacional.

La iniciativa, liderada per l’alcaldessa María Ángeles Pallarés, neix després de 20 anys de la tradicional Fira, amb l’objectiu de proporcionar un enfocament més dinàmic i atractiu. “Havíem de fer més que un pas endavant. Sense perdre l’essència de la fira, era necessari plantejar una proposta innovadora que continuï impulsant i promocionant el nostre oli d’oliva, reconegut mundialment per la seva excel·lència”, va afirmar Pallarés.

Les Jornades ‘Oleum’ constaran de dos caps de setmana dedicats a l’Oli d’Oliva i la seva cultura associada. El primer tindrà lloc els dies 13 i 14 d’abril, destacant ponències de gran nivell, una ruta per les Oliveres Mil·lenàries i la presentació del Retaule de Sant Miquel, del segle XIV. El segon cap de setmana, programat per al 8 i 9 de juny, inclourà una fira gastronòmica amb foodtrucks, actuacions, tallers i showcookings amb reconeguts cuiners com Raul Resino, Rafa Gauxachs, Carlos Miralles i Iván Alemán.

‘Oleum’ compta amb el suport de ‘Castelló Ruta de Sabor’ de la Diputació de Castelló. Pallarés ha destacat que aquesta iniciativa és una “gran aposta que estic convençuda que sortirà bé perquè tenim un gran ambaixador com és el nostre Oli d’Oliva, al qual hem de seguir recolzant des de les institucions públiques, ja que és un signe d’identitat del nostre poble Canet lo Roig”.