SER Maestrat en directe

Millora sanitària a Castelló amb 2 milions d’Euros per al nou CICU i augment del 37% en personal

El govern valencià ha anunciat una inversió de 2 milions d’euros per a l’establiment d’un nou Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) a Castelló. Aquesta iniciativa forma part d’un esforç més ampli per millorar els serveis d’urgències a la Comunitat Valenciana. Es preveu un augment del 37% en la plantilla per aquest nou centre, amb l’addició de 14 places de metges coordinadors, 8 d’infermeria i 19 de locutors, resultant en un total de 150 professionals dedicats a la gestió d’emergències.

Durant la visita a les noves instal·lacions del Servei d’Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana (SESCV), el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha destacat la importància d’oferir una atenció equitativa i de qualitat en tot el territori. Ha subratllat que la inversió també inclou la implementació de tecnologies avançades, com ara vehicles de comunicació moderns i sistemes de monitoratge per a pacients, així com eines de telemedicina que permeten la visualització en temps real dels signes vitals dels pacients, millorant la capacitat de resposta en situacions d’urgència.

Aquesta acció representa un pas significatiu cap a la millora de l’atenció sanitària d’urgència a Castelló, especialment en la gestió eficient d’emergències. L’aprovació del projecte de decret del Consell d’estructura i organització del SESCV, actualment en fase d’informació pública, serà clau per a la selecció i formació del nou personal. La dotació tecnològica prevista també contribuirà a la formació i preparació del personal per a situacions crítiques.