SER Maestrat en directe

Marzà (Compromís) presenta a Benicarló la proposta de reduir a 99 minuts la connexió del Maestrat amb València en tren i els autobusos llançadora amb l’interior

 La candidata a l’alcaldia de Benicarló, Núria Isern, proposa incloure al contracte de la concessió d’autobus una parada al Centre Comercial i vehicles elèctrics

N. de P:

“Compromís reduirà els temps del trajecte de tren entre Vinaròs a Castelló a 43 minuts i connectarà amb tren Vinaròs i València amb una hora i 33 minuts. Aquesta major agilitat en les connexions ferroviàries, que és fruit d’una reestructuració organitzativa i de la implantació de trens més ràpids, suposarà una millora de la qualitat de vida, de la mobilitat, de la sostenibilitat, però a més anirà acompanyada d’un augment de freqüències. I tot això sense necessitat de prolongades obres d’infraestructura, sinó amb un replantejament organitzatiu integral que proposa Compromís i que ha treballat amb experts i amb entitats cíviques que treballen per un millor transport públic”. Així ho ha manifestat avui el cap de llista de Compromís a les Corts, Vicent Marzà, en la presentació a Benicarló del nou model de mobilitat amb la qual la formació no sols agilitzarà el deficient transport ferroviari actual, sinó que redibuixa la mobilitat en totes les comarques, des de la costa fins a l’interior en un nou model que aporta cohesió, equilibri i sostenibilitat a la mobilitat en el conjunt de les comarques de Castelló.

Targeta única i unificació de bitllets

“Així”, ha exposat Marzà al costat de la cap de llista a l’alcaldia de Benicarló, Núria Isern, “aquesta proposta suposarà nombrosos beneficis socials i una millora de fins a 30 minuts en els traçats Vinaròs-Castelló-València, amb nous trens, sense transbord a Castelló i convertit en CIVIS”, ha explicat. A més, el candidat de Compromís ha afegit que la millora ferroviària no serà un fet aïllat. “Impulsarem, com hem fet a València, dues autoritats metropolitanes, una en l’àrea de la Plana Alta i Baixa, és a dir la zona metropolitana de Castelló, i una altra en el Maestrat, en l’àrea de Vinaròs, Benicarló i Peníscola”. Aquests organismes unificaran bitllets i tarifes, establiran una targeta única integrada, planificaran horaris, coordinaren necessitats, serveis com el lloguer de bicis, vertebraran els horaris de busos llançadores amb els trens. Aquesta coordinació d’horaris, tarifa única, que facilitaren transbords, connexions, evitaren temps d’espera, i s’adaptaran a les necessitats horàries de cada territori.

Llançadores de connexió i transport a demanda amb l’interior

”La tercera columna d’aquesta racionalització de la mobilitat a la província és la connexió ràpida, àgil i operativa de qualsevol punt de l’interior amb aquesta línia ferroviària de la costa, una assignatura pendent a les nostres comarques que necessita l’impuls de Compromís per a fer-se realitat”, ha afirmat Marzà. Per a això, impulsarem busos i transportes llançadora que connectaran de manera ràpida, àgil i amb molta freqüència amb municipis intermedis, que actuaran de centres de polaritat comarcal. Aquests nodes d’interior, definits segons necessitats de mobilitat i de polaritat comarcal i amb els quals es connectarà amb rapidesa a través dels busos llançadora “vertebraran així el territori, seran la porta d’entrada cap als pobles de la zona més interior, a través de serveis de transport a demanda, des del node comarcal a qualsevol xicotet municipi o nucli del seu entorn”. Segons Marzà, d’aquesta manera es reduiria de manera notable i es racionalitzaria la connexió de l’interior amb la costa, “evitant eterns viatges en bus amb centenars excessives parades i canvis de plataforma des de les zones d’interior”. Per això han proposat alguns models d’exemple, per tal de connectar amplies zones de l’interior amb els principals municipis de la costa com son Benicarló i Vinaròs.

 

 

Propostes de Benicarló ciutat

Per part seua, la candidata de Compromís a l’alcaldia de Benicarló, Núria Isern, ha anunciat que incorporarà al seu programa dues propostes d’aquesta matèria, com son que el contracte contracte de la concessió CV-002: Vinaròs-Benicarló-Peníscola, que té un valor estimat de 18.805.330,44 euros, i un termini d’execució de 10 anys, incloga cada 2 hores un autobús que connecte amb el Centre Comercial Family. “Allà està prevista la ubicació dels únics cinemes de la comarca i son molts els usuaris que ens ho han demanat en el procés de participació pública que hem fet, ja que molts joves van fins allà a peu o en patinets i l’actual carretera no disposa de voreres, ni il·luminació ni cap seguretat”, ha dit. “A més dona recolzament a una activitat que crea llocs de treball a la zona sud del municipi, un àmbit on es van destruir molts llocs de treball fa dècades i que cal potenciar. L’activitat econòmica tindran sempre en els representants de Compromís uns aliats”, ha dit Isern.

D’altra banda ha reclamat que dins el mateix contracte “els autobusos puguen funcionar amb electricitat, de forma que evitaríem diària i anualment l’emissió de moltes tones de CO2. Anant més enllà proposem aprofitar l’actual N-340a (cedida als ajuntaments) per implantar un tramvia de la Generalitat que done servei als tres nuclis”.