SER Maestrat en directe

Josep Antoni Garcia Bel guanya el I Certamen d’Escultura de l’Ajuntament de Sant Jordi

 

  • Iván Sánchez Cifre: “Estem molt contents que un artista de la nostra terra haja guanyat aquest important premi de 12.000€”

 

  • L’obra “Intel·ligència naturalista” se situarà en un lloc emblemàtic del municipi a partir del 25 de juliol, dia del patró

 

 

 

El jurat d’experts designat per l’Ajuntament de Sant Jordi ha triat a l’obra “Intel·ligència naturalista”, de Josep Antoni Garcia Bel, com la guanyadora de l’I Certamen d’Escultura Joan Baptista Folià i Prades. Aquesta proposta ha sigut triada entre les set propostes anònimes que es van presentar a la convocatòria feta per l’alcalde i que té una dotació de 12.000 euros per a realitzar l’obra i col·locar-la en un lloc emblemàtic del municipi.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha assegurat que “estem molt contents perquè un artista de la nostra terra haja sigut el guanyador d’aquest certamen. El fet que el premi per a construir l’obra guanyadora siga de 12.000€ més iva ha sigut un reclam molt interessant per a rebre propostes ambicioses i de qualitat”.

L’obra guanyadora es denomina “Intel·ligència naturalista”. El jurat ha valorat especialment d’aquesta proposta la seua originalitat i adaptació a la temàtica del certamen, ressaltant sobre la resta perquè ha sigut creada específicament per a Sant Jordi, amb elements que representen al poble. També destaca que es pot apreciar perfectament des dels seus quatre costats.

“Intel·ligència naturalista” reinterpreta la llegenda de Sant Jordi, l’actualitza i convida a la reflexió quant a la disjuntiva entre la tecnologia i la part més natural de l’ésser humà. Per tot això, el jurat ha seleccionat com a guanyadora l’obra de Josep Antoni Garcia Bel. En segon lloc ha seleccionat l’escultura “Entre oliveres”, de Pedro Cesáreo Anía Gérez, i en tercera posició l’obra “Terra de Música”, d’Álvaro Gil García.

‘Garci’, com es coneix a Josep Antoni Garcia Bel, és un artista molt arrelat a la comarca i és l’autor de l’obra que presideix els Jardins del Mucbe de Benicarló, que és l’espai cultural més emblemàtic de la ciutat.

Iván Sánchez Cifre ha destacat que “aquest ambiciós certamen escultòric reforça el nostre prestigiós concurs de pintura ràpida i és, també, una oportunitat magnífica per a donar a conéixer tant el municipi com la seua oferta patrimonial, natural i d’oci. Confiem que aquest concurs atraga a més de molts artistes, a visitants que vulguen conéixer l’escultura guanyadora, de manera que dinamitzen l’activitat al poble”.

Es van presentar fins a set projectes al certamen

Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Jordi va rebre set projectes d’artistes de tota Espanya interessats a participar en l’I Certamen d’Escultura Joan Baptista Foliá i Prades una vegada tancat el termini d’inscripció, la setmana passada. D’aquesta manera es garanteix que el municipi podrà triar entre propostes interessants quina obra tria per a embellir el municipi.

El jurat qualificador de l’I Certamen d’Escultura Joan Baptista Foliá i Prades, ha estat integrat per les expertes Natividad Romeu Sospedra, directora de la Fundació Caixa Vinaròs, i Lorena Luján Edo, directora del MUCBE de Benicarló. Al costat d’elles han estat Juan Vicente Collado, regidor de Cultura, com el secretari del jurat, a més d’integrar-se com a president del mateix l’alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre.

Iván Sánchez Cifre també ha volgut destacar i agrair “que dues persones del prestigi i experiència com Natividad Romeu Sospedra i Lorena Luján Edo hagen acceptat formar part del jurat qualificador”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Jordi va mantindre oberta fins al 31 de març la convocatòria de l’I Certamen d’Escultura Joan Baptista Foliá i Prada de Conflent. Aquest certamen té com a objectiu promocionar l’art, així com embellir i promocionar el municipi a nivell nacional. Per a aconseguir una àmplia participació d’artistes, així com garantir un alt nivell de qualitat de les obres que es presentaren, ha dotat aquest certamen amb un premi de 12.000 euros més iva.

Les bases d’aquest certamen incidien en què, tenint en compte que Sant Jordi és un municipi turístic, potenciar i millorar l’aspecte dels espais públics per a fer-los més atractius i promoure els hàbits saludables entre la població a través de l’art contemporani, així com donant suport al treball d’artistes i afavorint les relacions i activitats culturals.

L’escultura guanyadora s’inaugurarà el dia del patró del poble

Amb aquest I Certamen d’Escultura Joan Baptista Foliá i Prades, l’Ajuntament pretén, amb les escultures premiades, augmentar el parc escultòric local de Sant Jordi. L’obra serà inaugurada el dia 25 de juliol de 2023, coincidint amb les festes majors de la localitat i el dia del patró Sant Jaume Apóstol. Aquesta escultura se sumarà a les set escultures que ja adornen diferents enclavaments tant del nucli urbà com del terme municipal de Sant Jordi.