SER Maestrat en directe

Marta Barrachina lidera un front comú per a anar “tots a l’una” i demanar al Govern d’Espanya la inversió que necessita el litoral de la província.

  • La presidenta de la Diputació reunix els 16 municipis de costa per a arreplegar les seues demandes i traslladar-li-les al Secretari d’Estat de Medi Ambient el pròxim 23 de maig

  • Escoltem, cooperem i treballem de la mà dels ajuntaments per a ser una sola veu pel futur de la nostra costa i de la nostra província”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial

 La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, lidera un front comú per a anar “tots a l’una” i demanar al Govern d’Espanya la inversió que necessita el litoral de la província.

La màxima representant de la institució provincial ha reunit esta vesprada a representants dels ajuntaments dels 16 municipis de costa per a arreplegar les seues demandes i traslladar-li-les al Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, el pròxim 23 de maig.

Escoltem, cooperem i treballem de la mà dels ajuntaments per a ser una sola veu pel futur de la nostra costa i de la nostra província”, ha subratllat la presidenta del Govern Provincial, qui ha incidit en què “la Diputació de Castelló no tenim competència en Costes, però sí que ens competix la defensa dels castellonencs i de la província i alçarem la veu perquè el Govern Central complisca en la defensa i en la protecció de la nostra costa”.

Durant la trobada, la presidenta de la Diputació, al costat del diputat de Medi Natural, José María Andrés, ha arreplegat les demandes i necessitats de cadascun dels municipis (Alcalà de Xivert, Almassora, Almenara, Benicarló, Benicàssim, Burriana, Cabanes, Castelló, La Llosa, Moncofa, Nules, Orpesa, Peníscola, Torreblanca, Vinaròs i Xilxes) i com ha comentat Marta Barrachina, “a pesar que cada municipi té la seua singularitat i idiosincràsia i unes demandes concretes, totes necessàries, és necessari que el Govern marque un pla conjunt d’acció en la costa de la província de Castelló i es realitzen actuacions de manera contínua”. “És necessari que actuen perquè cada dia que passa, la nostra costa perd oportunitats”.

La dirigent provincial ha recordat que va ser en el ple del passat 26 de març quan la corporació provincial en el seu conjunt va aprovar una moció en defensa del litoral de la província, i que incloïa la petició d’una reunió amb la ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, perquè la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, poguera traslladar-li en primera persona les necessitats del litoral de la província de Castelló. En lloc de la ministra, la presidenta de la Diputació traslladarà al Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, les exigències per a protegir la costa.

Eixa trobada tindrà lloc a Madrid el pròxim 23 de maig i serà allí on Marta Barrachina portarà les inquietuds arreplegades en la vesprada d’este dimarts: “Li traslladaré els seriosos problemes que té la nostra costa, que requerix d’atenció i protecció especial per la degradació que està patint des de fa dècades, necessitem que ens escolten i ens atenguen a Madrid. Necessitem que el Govern Central s’implique i escometa les obres de protecció que necessita el litoral de Castelló”.

Per a l’elaboració d’un document comú que arreplegue les necessitats del conjunt dels municipis de costa de la província i poder traslladar-li-ho al Ministeri, la presidenta Marta Barrachina ha sol·licitat als ajuntaments que remeten un informe sobre la situació dels seus municipis. “I amb tot això, aniré a Madrid amb eixe front comú, perquè sols no arribem tan lluny si anem plegats, i cada tema de cada municipi afecta al conjunt del nostre territori”.

La presidenta de la Diputació ha afegit que durant la reunió, els assistents han compartit la necessitat que “Costes ha de ser una administració que escolte, atenga i tinga flexibilitat en els tràmits”. “Les administracions estem per a resoldre els problemes que tenen els ciutadans i per tant les que tenen els seus alcaldes, i traslladaré al Secretari d’Estat la necessitat que té la nostra província perquè el Govern d’Espanya escolte i invertisca a la nostra província”.