SER Maestrat en directe

Marta Barrachina defensa a Sant Mateu l’autovia que vertebri l’interior i apel·la al vot útil el 9-J per llançar un missatge clar i fort a Europa

Marta Barrachina defensa a Sant Mateu l’autovia que vertebri l’interior i apel·la al vot útil el 9-J per llançar un missatge clar i fort a Europa

La presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, manté una trobada amb alcaldes i portaveus afectats pel bloqueig que el PSOE imposa al desdoblament de l’A7 entre Vilanova d’Alcolea i la Jana. “Treballem per crear oportunitats”, declara la líder dels populars a la província de Castelló.

“El PP es va comprometre com a Govern d’Espanya a executar una infraestructura que Pedro Sánchez ha vetat des de la seva arribada a Moncloa. Davant el silenci còmplice dels socialistes, els populars alcem la veu en defensa dels drets dels nostres veïns. El repte és créixer”, afirma Marta Barrachina.

2 de juny de 2024.- La líder provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, ha defensat a Sant Mateu el futur d’una autovia que vertebri l’interior de la província. “El 9-J tenim l’oportunitat de llançar un missatge clar i fort a Europa. De reclamar polítiques que creguen en el desenvolupament dels nostres pobles, que inverteixin i no que bloquegin. Que en definitiva treballin per generar oportunitats”.

La líder dels populars a la província de Castelló s’ha reunit amb alcaldes i portaveus afectats per la paralització de l’ampliació de l’autovia A7 amb l’objectiu de visualitzar “la defensa d’una infraestructura vital per al desenvolupament de la comarca i del conjunt de la província”.

Aquesta autovia, “que el PP es va comprometre com a Govern d’Espanya a executar i que Pedro Sánchez ha vetat des de la seva arribada a Moncloa, és garantia de treball i benestar per a milers de veïns que han fixat la seva llar en el nostre privilegiat interior”. Per això, estima la líder provincial del PPCS, “és urgent invertir en aquesta connexió, perquè Castelló és l’única província de la Comunitat Valenciana que segueix sense un eix interior que connecti de nord a sud el territori”. Una mancança, que tal com ha manifestat Marta Barrachina, “es tradueix en pèrdua d’oportunitats per a aquells que aposten per l’interior per fixar la seva residència. I nosaltres som ferms defensors del món rural”.

Creure en la província

La presidenta provincial del PPCS ha manifestat el seu ferm compromís amb la província “amb fets”, “els que el nostre Govern d’Espanya va garantir amb una inversió de 349,7 milions d’euros durant l’etapa de Mariano Rajoy. Perquè nosaltres sí que creiem en Castelló. I no només ho diem, ho complim”.

El 9-J “tenim una oportunitat històrica per defensar a Europa les polítiques que compleixen amb la ciutadania” i garantir “l’execució dels tres trams pendents que sumen aproximadament 48 quilòmetres i que permetrien recórrer l’interior a una velocitat màxima de 120 km/h”.

El primer dels trams, entre Vilanova d’Alcolea i les Coves de Vinromà, té una longitud d’uns 14,2 km i tres enllaços. El pressupost d’inversió estimat és de 112,7 milions d’euros. En el tram les Coves de Vinromà fins a la Salzadella, amb 15,9 quilòmetres, s’estableixen tres enllaços i el pressupost previst és de 111,6 milions d’euros. Finalment, la longitud de l’últim dels trams, entre la Salzadella i Traiguera, és de 17,5 km i posseeix quatre enllaços. La quantia contemplada és de 125,4 milions d’euros.