SER Maestrat en directe

Maestrat, ànima interior presenta el seu Calendari Anual de Fires

Les fires del Maestrat, atractiu turístic per conèixer l’essència del territori

Maestrat, ànima interior, que inclou 10 municipis del Maestrat, ha presentat el seu calendari anual de fires 2024, amb l’objectiu d’atraure visitants i turistes perquè puguin planificar les seves visites amb prou antelació. La presidenta de l’associació intermunicipal, Ruth Sanz, ha explicat que “visitar i participar en les nostres fires és una oportunitat única per conèixer el nostre patrimoni, cultura, història i gastronomia”.

El cicle de fires comença aquest mateix cap de setmana, del 22 al 24 de març, amb la Fira de Sant Josep a Rossell. Al mes d’abril se celebren dues fires, la primera a Càlig els dies 13 i 14, la Fira de Sant Vicent i dolços tradicionals, i el 27 i 28 a Tírig la Mostra Prehistòrica. Al juny dos municipis acullen fires, el 8 i 9 a Canet lo Roig les Jornades Oleum i a Cervera del Maestre el 29 i 30 amb la Trobada de Dracs i Bèsties de Foc. Sant Mateu celebra el seu Mercat Medieval del 12 al 14 de juliol. A l’agost, els dies 5 i 6 a Sant Jordi es pot visitar la seva Mostra d’oficis tradicionals, i a octubre es tanca el cicle amb dues fires, el 5 i 6 a Traiguera la Fira Romana Thiar Julia, i el 12 i 13 a Sant Rafael del Riu la Fira de la Tardor Artesania, Tradició i Bolets. Cal destacar que les fires dels municipis de Sant Jordi i Traiguera estan declarades com a Festes d’Interès Turístic Provincial.

Les fires, a més de presentar els seus productes en les típiques parades, es complementen amb una programació d’activitats que incrementen el seu atractiu. Així, balls tradicionals, xerrades, exposicions, desfilades, tallers i visites guiades augmenten l’atractiu, fent que visitants i turistes participin de forma activa en les fires.

Ruth Sanz destaca que “el visitant podrà trobar al llarg de l’any una programació variada, on a més d’adquirir productes locals exposats en les fires, podrà participar en activitats i experiències programades tant per a adults com per als més petits”.

Maestrat, ànima interior, ha dissenyat aquest Calendari Anual de Fires per difondre’l com a mostra de l’important potencial turístic que tenen tots els seus municipis, amb una oferta d’experiències turístiques basades en els seus recursos autòctons, en la seva història i tradicions, oferint al visitant el Maestrat més autèntic.

Per a més informació, es pot consultar el lloc web www.maestrat.travel.