SER Maestrat en directe

L’hospital de Vinaròs torna a tindre en marxa el servei de cardiología

El Servei de Cardiologia de l’Hospital Comarcal de Vinaròs torna a tenir professionals des d’avui mateix per a continuar l’activitat després de les dues baixes registrades divendres passat per jubilació i maternitat. El director general d’Administració Local de la Generalitat, Adolf Sanmartín Besalduch ha informat aquest matí a Ser Maestrat que tal com va anunciar dimarts passat, avui comencen a incorporar-se els professionals que de manera rotativa i provisional prestaran el servei per a no deixar desatesos als pacients d’aquest departament de salut. Sanmartín va assenyalar que el primer ha sigut el Cap de Servei de Cardiologia de l’Hospital Clínic de València que és actualment el degà de la facultat de medicina de la Universitat de València. Mentre estigui la provisionalitat es cobrirà de forma rotativa diàriament. El director general d’Administració local ha assenyalat que tots els professionals procedeixen dels diferents departaments de salut de forma voluntària. Sanmartín ha lamentat l’alarma que des d’alguns sectors es va crear respecte a la manca de professionals quan la Conselleria i altres estaments de l’Administració ja estaven treballant intensament per a solucionar el tema, encara que sigui de manera provisional fins que es pugui fer de manera permanent.

Per la seva banda, fons professionals han assenyalat a Ser Maestrat que aquest cardiòlegs faran planta i interconsultes hospitalàries, però, que la consulta externa de moment es tanca encara que es podria recuperar a la tarda.

La Conselleria no pot donar informació oficial per temor a ser objecte de denúncia davant la Junta Electoral. Tot i això, Ser Maestrat ha pogut confirmar que s’està buscant professionals per cobrir places permanents per al que s’ha d’accelerar i millorar el famós decret d’incentius per places de difícil cobertura segons l’ opinió de metges que treballen en aquest hospital.