SER Maestrat en directe

L’Audiència de Castelló condemna a cinc anys i tres mesos de presó a un home per robar en tres cases d’Alcalà de Xivert i Alcossebre

Es va emportar diners i joies que va vendre en botigues de ‘compro or’ de Manises i Castelló

     La Secció Segona de l’Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a cinc anys i tres mesos de presó per dos delictes de robatori amb força, un d’ells en grau de temptativa, i un delicte de furt a un home que va robar diners i joies en dos habitatges d’Alcalà de Xivert i una altra de Alcossebre entre 2021 i 2022.

La Sala aprecia per a cadascun dels tres delictes l’agreujant de reincidència i l’atenuant de reparació del mal ja que, setmanes abans de l’inici del judici oral, el condemnat va ingressar els més de 4.700 euros que sol·licitava el Ministeri Fiscal en concepte de responsabilitat civil.

Segons detalla la sentència, el primer dels robatoris es va produir el 16 d’abril de 2021 a Alcalà de Xivert quan el penat va grimpar per un habitatge annex a la casa en la qual va entrar, a la qual va accedir a través de la terrassa.

Una vegada a l’interior, l’home es va emportar 900 euros en efectiu i rellotges, polseres, collarets, un anell i una cadena d’or. L’home va vendre les joies aquest mateix dia en un establiment de Manises (València).

El segon dels assalts va ocórrer entre els dies 23 i 27 de desembre del mateix any en Alcossebre, quan el processament va usar unes claus que li havia deixat la seva núvia perquè pernoctés a casa dels pares d’ella si alguna vegada el necessitava.

Amb aquestes claus, va accedir a l’immoble sense consentiment de la seva núvia ni dels seus progenitors i es va apropiar d’objectes d’or que va vendre en una botiga especialitzada de Castelló, així com d’un telèfon mòbil.

Finalment, la sentència recull que el 28 d’abril de 2022, el penat va entrar en un habitatge deshabitat d’Alcalà a la qual va accedir després de grimpar per la façana i trencar una persiana. En aquest assalt va ser sorprès pels veïns, per la qual cosa no va poder emportar-se cap efecte.

La sentència no és ferma i es pot recórrer en apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.