SER Maestrat en directe

La Guàrdia Civil i la Policia Local han detingut a 11 persones pels delictes de robatori amb violència i lesions greus a Vinaròs

  • Els detinguts actuaven de manera violenta en grup, gravant en alguns casos les agressions a les víctimes que posteriorment difonien en les xarxes socials

       El passat dia 21 de juny de l’actual, la Guàrdia Civil en col·laboració amb la Policia Local de Vinaròs, han procedit a la detenció d’11 homes d’entre 18 i 22 anys d’edat, com a presumptes autors d’almenys dos delictes de robatori amb violència i intimidació amb resultat de lesions greus a les víctimes.

Les recerques dutes a terme per la Guàrdia Civil es van iniciar el passat dia 18 de juny, en tenir coneixement de l’agressió grupal i robatori de telèfons mòbils, diners i una cadena d’or, a dos veïns de la localitat de 41 i 43 anys respectivament, ocorreguts el primer en Av. Jaume I entre les 4.00 i les 5.00 hores i el segon al Carrer Sant Gregori entre les 07.30 i les 08.00 hores.

En tots dos casos, els ara detinguts van albirar a les víctimes a les quals prèviament van seguir i van envoltar, forcejando amb ells per a sostreure’ls els efectes de valor que portessin, i quan aquests es van resistir van començar a donar-los cops de puny i cops tirant-los al terra on van continuar propinant-li puntades per tot el cos, arribant una de les víctimes a perdre el coneixement, sostraient-li els efectes esmentats.

 La Guàrdia Civil va dur a terme nombroses gestions i l’obtenció d’indicis, que finalment van culminar amb la identificació dels presumptes autors, procedint-se en estreta col·laboració amb la Policia Local a la detenció de tots ells.

D’altra banda, es té constància que els agressors gravaven amb les seves terminals mòbils les agressions que posteriorment difonien en xarxes socials.

Tots els detinguts tenen antecedents policials per delictes violents contra la propietat i les persones, acumulant nombrosos incidents en la via pública amb vianants, comerços, consum de drogues als carrers i pertorbació de l’ordre.

La Guàrdia Civil contínua les recerques en relació a altres fets similars ocorreguts en la població.

Els detinguts, juntament amb les diligències instruïdes, han estat posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Vinaròs en funcions de guàrdia, qui va ordenar l’ingrés a la presó de dos d’ells.

L’actuació ha estat efectuada per efectius de l’Àrea de Recerca de la Guàrdia Civil de Vinaròs i la Policia Local d’aquesta localitat.