SER Maestrat en directe

L’alcaldessa de Sant Mateu acusa la Generalitat de deslleialtat institucional per reunir-se primer amb el PP local abans que amb l’alcaldia.

L’alcaldessa socialista de Sant Mateu, Ana Besalduch, ha acusat la Generalitat de “deslleialtat institucional i partidisme” després que la directora general de Patrimoni Cultural es reunís amb l’oposició del PP local en lloc de respondre a la sol·licitud de reunió feta per l’alcaldessa el 15 de febrer. Besalduch havia sol·licitat aquesta reunió per tractar la inversió prevista en el Pressupost de la Generalitat per a 2024 destinada a la restauració del “Campanar de les Llàstimes”, un projecte promogut pel Govern de Ximo Puig a través dels pressupostos participatius.

L’alcaldessa ha expressat el seu descontentament pel fet que la Generalitat hagi prioritzat reunir-se amb l’oposició abans que amb l’alcaldia, representant institucional triada democràticament pels veïns. A més, ha denunciat que aquesta reunió es va dur a terme de manera clandestina, fora de l’agenda oficial de Gva Oberta, on consta l’agenda de tots els membres del Govern valencià.

El “Campanar de les Llàstimes” és una torre de planta quadrada amb quatre cossos, construïda en el segle XIV i l’única resta conservada del convent de Santo Domingo fundat en 1360. Després de patir danys durant diversos conflictes, l’edifici va ser desamortitzat en 1840. L’Ajuntament, sota la presidència d’Ana Besalduch, va elaborar un projecte de restauració per a aquest campanar i el va remetre a la Conselleria. La inversió necessària se situa al voltant dels 160.000 €.

En resum, l’alcaldessa de Sant Mateu ha criticat la falta de resposta de la Generalitat a la seva sol·licitud de reunió, la qual cosa ha considerat com una mostra de deslleialtat institucional. A més, ha denunciat la celebració d’una reunió clandestina entre la Direcció General i el PP local, que va tenir lloc fora de l’agenda oficial, sense la seva participació ni consentiment.