SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Vinaròs participa en la crema de la falla de la Llar Sant Sebastià

La setmana passada, l’Ajuntament de Vinaròs va presenciar un esdeveniment únic: la cremà del monument faller creat pels residents de la Llar Sant Sebastià. En una iniciativa pionera, aquest any els residents van rebre el suport dels alumnes de 5é i 6é de primària dels col·legis Jaume I i Nostra Senyora de la Consolació.

La participació dels joves va ser clau en aquest projecte. Mentre els residents de la residència decidien la temàtica i el disseny del monument, els estudiants van contribuir activament a la creació dels ninots i les decoracions. Aquesta col·laboració entre generacions va enfortir els llaços comunitaris i va crear una experiència enriquidora per a tots els implicats.

Durant l’esdeveniment, l’alcaldessa María Dolores Miralles va destacar l’impacte positiu d’aquestes activitats en els residents de la Llar Sant Sebastià. Va assenyalar que la participació en la creació de la falla no només fomenta l’estimulació cognitiva i la psicomotricitat dels residents, sinó que també millora la seva qualitat de vida. A més, va subratllar la importància de l’intercanvi intergeneracional i la socialització que es promou amb la participació dels joves.

L’esdeveniment també va comptar amb la presència destacada de l’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, així com de les Falleres Majors, Gemma Rillo i Alba Crespo, i la seva Cort d’Honor. La visita d’aquests representants va ser un gest d’apreciació cap a aquesta iniciativa, que contribueix a reforçar els llaços entre les dues ciutats veïnes.

En definitiva, la creació i la cremà de la falla de la Llar Sant Sebastià va ser molt més que un esdeveniment festiu. Va representar una oportunitat per a la comunitat de Vinaròs de celebrar la creativitat, la col·laboració intergeneracional i la fortalesa dels llaços comunitaris.