SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Vinaròs adjudica les obres d’adequació del col·legi de l’Assumpció

Les feines es desenvoluparan a través del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana amb una inversió per part del Govern Autonòmic de 596.893€, IVA inclòs

N. de P.

L’Ajuntament ha adjudicat pel procés d’invitació les obres de millora del col·legi de l’Assumpció. Recordem que inicialment es va realitzar la corresponent licitació per concurs, que va quedar desert, llavors el Consistori va posar en marxa el procés de licitació per invitació, presentant el projecte de reforma del centre educatiu a tres empreses. Una d’aquestes empreses ha acceptat les obres i ara disposarà d’un termini d’una setmana per a presentar el projecte de seguretat i salut.

Pel que fa a les obres, es farà la millora l’eficiència energètica dels tres edificis, dos d’infantil i un de primària, amb el canvi de les actuals lluminàries per unes de tecnologia LED. D’altra banda a l’edifici de primària es farà la instal·lació d’un ascensor, es substituirà la caldera, s’adaptaran els lavabos,  s’adequaran les sortides contra incendis i s’actuarà a la biblioteca. Així mateix, també millorarà l’accessibilitat a l’exterior dels edificis i farà un pintat general del centre.

Per intentar ocasionar les menors molèsties possibles a l’alumnat i professorat s’ha previst que les obres es desenvolupen durant les vacances de Setmana Santa i el gruix de les mateixes es porten a terme durant les vesprades per no interferir en l’horari lectiu. La realització dels treballs en aquests períodes s’ha consensuat amb l’equip directiu del centre.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha indicat que les obres s’executaran a través del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana amb una inversió de 596.893€ que assumirà de forma íntegra el Govern Autonòmic. En aquest sentit, ha destacat que “gràcies a aquesta iniciativa s’ha pogut construir el nou col·legi Jaume I amb una partida de més de 5 milions d’euros, a la que s’afegirà aquesta nova inversió per adequar el col·legi de l’Assumpció i millorar el centre per al professorat i alumnat”.

Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme, Marc Albella, ha assenyalat que el Pla Edificant és una mostra del compromís de la Generalitat per a millorar les instal·lacions educatives de tota la Comunitat, assumint de forma directa les inversions, mentre que els ajuntaments es fan càrrec de la gestió administrativa, que “en el cas de Vinaròs ens ha permès eliminar els barracons del Jaume I”.

La regidora d’Educació, Begoña López, ha destacat que “a totes aquetes inversions també caldrà afegir els més de 16 milions d’euros previstos per ampliar i reformar l’institut José Vilaplana, fet que suposarà rebre per a Vinaròs més de 22 milions d’euros per a la millora les infraestructures educatives”.