SER Maestrat en directe

Viure per Vinaròs es presenta com l’autèntica alternativa per al canvi a la ciutat

 

El candidat, Manuel Herrera, acompanyat de Ruth Causapé i Rafa de Aragón, han avançar algunes de les línies bàsiques i han animar la participació de la ciutadania en el projecte

N. de P.

Viure per Vinaròs s’ha  presentat avui oficialment com a partit que concorrerà a les eleccions locals del 28 de maig. El cap de llista de la formació, Manuel Herrera,  ha desgranat les línies bàsiques d’un partit que, en les seves paraules, “neix com a eina per al canvi”. Herrera ha destacat especialment el caràcter “integrador” d’un projecte que es vol diferenciar de la resta de propostes en què “nosaltres no apartem ningú per la seva ideologia, ni estem limitats per sigles. Viure per Vinaròs vol sumar, crear, amb un sol objectiu, aconseguir una nova realitat per a la ciutat”.

Herrera ha afegit que “durant els darrers vint anys hem vist la mateixa gent, els mateixos partits al poder, fent les mateixes coses amb idèntic resultat: res”. Des de la formació que lidera es busca “injectar a la societat alegria, il·lusió, perquè nosaltres sí que tenim un compromís amb les veïnes i veïns”.

Ruth Causapé

Seguidament la integrant del partit i una gran coneguda del teixit associatiu, cultural i esportiu de Vinaròs, Ruth Causapé, ha assegurat que “tots els que componem aquesta iniciativa tenim al cap la necessitat d’un canvi”. Entre altres exemples, Causapé ha citat l’auditori o el poliesportiu, instal·lacions que no estan a l’alçada de les associacions i esportistes. “Tampoc se’ls atorga a ells”, va afegir, “la necessària presència i visibilitat” al dia a dia.

Ruth Causapé ha fer notar que els diferents governs locals s’han allunyat dels clubs “perquè no estan sent escoltats”, un element de vital importància, ja que són ells els qui configuren gran part de la realitat esportiva local.

Rafa de Aragón

“És un projecte amb força, és una idea nova” i l’alternativa al canvi, ha afirmat Rafa de Aragón, membre de la llista de Viure per Vinaròs, declarant que les diferents formacions que han estat al poder “no ha parat molta atenció a economia local. Nosaltres tenim un pla que gira al voltant de tres eixos bàsics: grans empreses, pimes i autònoms i, és clar, comerç i hostaleria”.

Per a aquests tres pilars de la creació d’ocupació, de riquesa local, “se’ls dotarà de projectes concrets que vagin encaminats a potenciar la realitat de la nostra privilegiada situació com a eix, com a centre, a dues de les ciutats més capdavanteres del Mediterrani: València i Barcelona”.

Vinaròs, ha explicar, d’Aragó, “necessita tornar a trobar la identitat, recuperar el protagonisme perdut, ser focus d’influència per al seu entorn i créixer”, créixer per garantir un futur als nostres fills.

Un prejecte guanyador

Un cop fetes les presentacions, Manuel Herrera ha tornat a prendre la paraula per dirigir-se als mitjans i, a través de la seva tasca, poder arribar a la ciutadania per convidar-los a formar part “d’un concepte ambiciós, guanyador. Sense tots els veïns aquests seria impossible d’aconseguir, per la qual cosa els convidem a prendre mengen com a seu Viure per Vinaròs”.

La millor manera d’aconseguir-ho, a més d’anar a la seu (carrer Doctor Fleming, 3), és mitjançant el correu electrònic: ideas@viurepervinaros.com. “Tenim les portes obertes, perquè nosaltres sí que volem diferenciar-nos d’un Ajuntament que, històricament, ha viscut d’esquena la ciutadania. Els representants públics han de ser al carrer, parlar amb la gent i no ho han fet, va declarar el candidat.

Per liderar sense traves

A preguntes dels mitjans, Manuel Herrera ha contestat que Viure per Vinaròs no neix amb l’esperit de ser una força minoritària, de només voler ser present al Ple, “sinó de liderar, de ser el motor del canvi”. Va argumentar que “les ideologies són molt limitants en un projecte local, perquè a la ciutat tots sumem. A Viure per Vinaròs, del primer a l’últim compten”.

Tambe ha assegurat el cap de llista de Viure per Vinaròs als mitjans que “els votants no són de ningú”, de cap dels partits que hi concorren, “perquè el vot és la mostra de la confiança que diposita el ciutadà al projecte”.