SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Vinaròs aconsegueix una ajuda per a l’impuls del comerç i del turisme 

Escolta a Carmen Morellà, la regidora de Fons Europeus i Smart City,.
Escolta a Marc Albella, regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic

N. de P.

La subvenció ascendeix fins als 901.785 € on s’inclou l’adequació dels carrers de Ramón Llull i Varador, la segona fase de l’espai gastronòmic del Mercat Municipal o la millora i embelliment, entre d’altres a la plaça de la Constitució a través de nou mobiliari urbà.

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través dels Fons Next Generation, ha atorgat a l’Ajuntament una ajuda econòmica emmarcada en el Pla de modernització i competitivitat del sector turístic. La finalitat és desenvolupar iniciatives que milloren l’eficiència energètica, l’adequació d’espais per a incrementar la sostenibilitat i accions per a lluitar contra el canvi climàtic.

Cal destacar que Vinaròs ha sigut una de les 18 localitats de tota Espanya en aconseguir aquesta subvenció amb un projecte que ha obtingut la quarta millor puntuació.

La regidora de Fons Europeus i Smart City, Carmen Morellà, ha indicat que “el projecte presentat per l’Ajuntament ascendia fins als 1,1 milions d’euros i l’ajuda atorgada pel Ministeri s’eleva fins als 901.785€, un 80% del pressupost total”. En aquest sentit, assenyalava que les actuacions s’hauran d’executar abans del juny del 2024.

Per la seua banda, el regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha detallat les actuacions que es duran a terme, amb l’adequació dels carrers de Ramón Llull i Varador com a intervencions més importants. Segons indicava “gràcies a aquesta ajuda podrem desenvolupar projectes per millorar la imatge de Vinaròs en espais propers la mar o cèntrics de la nostra ciutat, així com crear programes que impulsen el sector comercial per ajudar-lo a ser més competitiu”.

En el cas del carrer de Ramón Llull, es renovarà el tram que va des de l’Arxipreste Bono fins la plaça de Joan Carles I. Aquesta actuació també inclou el tram dels porxos que va des d’aquest carrer fins a l’avinguda del País Valencià i la renovació consistirà en la creació d’una plataforma única i col·locació de mobiliari urbà i arbrat, per assegurar el pas de vehicles de serveis emergències i aparcaments comunitaris, així com fer més accessibles els porxos del carrer de Ramón Llull i crear una vorera a l’altra banda del vial.

Pel que fa al carrer del Varador, també es crearà una plataforma única per millorar la mobilitat i seguretat dels vianants, amb la col·locació de nou mobiliari, plantació d’arbrat i ampliació de voreres a més de fer que el vial s’integre amb la ciutat. Albella assenyalava que “es tracta d’un carrer molt utilitzat les veïns i visitants, especialment per a la pràctica de l’esport i amb aquesta actuació millorarem la seua seguretat, respectant i assegurant el pas de vehicles, la càrrega i descàrrega i l’accés als magatzems de la zona”. En matèria urbanística, també es durà a terme la millora de la imatge de la plaça de la Constitució amb l’embelliment de l’espai i la col·locació de jardineres per oferir una zona més agradable als veïns.

Una altra intervenció serà l’execució de la 2a fase d’adequació de l’espai gastronòmic del Mercat Municipal, que inclourà la col·locació de taquilles per deixar objectes personals, així com millorar el tancament de les paradetes i instal·lar una compactadora de cartó.

Per últim, també s’oferirà diferents programes per facilitar als comerços la digitalització dels negocis, així com monitoritzar les zones de càrrega i descarregar del centre urbà.