SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Sant Jordi assumirà la construcció del del nou consultori mèdic si no ho fa la Generalitat

  • Iván Sánchez Cifre: “És una necessitat urgent per als sanitaris, la Conselleria i, sobretot, els veïns del poble”
  • La Conselleria té parat el projecte tota la legislatura malgrat admetre que hi ha mancances i fa falta un nou local

N. de P:

L’Ajuntament de Sant Jordi s’ha cansat d’esperar que la Generalitat assumisca les seues competències per a garantir una bona atenció sanitària als veïns i visitants del poble i ha anunciat que assumirà el projecte i les obres de construcció del nou consultori mèdic si la Conselleria de Sanitat segueix sense assumir les seues competències. Així ho ha anunciat l’alcalde en una roda de premsa que ha convocat després de la falta de compromís per part de l’administració autonòmica durant tota la legislatura.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “si no són capaços de fer el seu treball, l’Ajuntament de Sant Jordi traurà a licitació l’obra del nou consultori mèdic i la sala polivalent sanitària sense l’ajuda de la Conselleria de Sanitat. Agilitzarem al màxim els tràmits per a passar del projecte bàsic a l’executiu, però espere que puga ser aquesta mateixa legislatura”.

L’alcalde ha fet un relat de tots els tràmits i treballs realitzats per l’Ajuntament de Sant Jordi aquesta legislatura amb l’objectiu que la Generalitat passara de la dita al fet perquè el nou consultori mèdic haguera sigut una realitat ja. Han sigut ja més de tres anys sense novetats per part de la Generalitat, “de fet, el passat 3 de febrer no van remetre el pla funcional del consultori, que és exactament el mateix, és còpia i pega, de la memòria de necessitats que nosaltres els enviem en 2021”, tal com ha demostrat davant els mitjans de comunicació, mostrant el document que va enviar l’Ajuntament a la Conselleria fa dos anys i el que la Conselleria va remetre a l’Ajuntament fa només un mes.

Iván Sánchez Cifre ha remarcat que “el consultori no és un capritx de l’Ajuntament de Sant Jordi, sinó que el sol·liciten els propis sanitaris, la pròpia Conselleria i els veïns. Per això, en aquests tres anys, els que hem treballat, els que hem exigit i els que hem fet tot el possible per a tindre un nou consultori per als veïns ha sigut l’Ajuntament. La Direcció General d’Inversions i Infraestructures no ha sigut competent en aquesta matèria i per això exigim a la secretària autonòmica i a la Conselleria que assumisca les seues competències”.

“L’Ajuntament de Sant Jordi ofereix tot el treball que ja ha avançat a la Conselleria perquè no hi ha res que desitgem més que el que la Conselleria construïsca el nou consultori. No és una petició de futur, sinó que és una necessitat urgent”, ha recalcat l’alcalde.

Anys de negociacions sense resultats amb la Conselleria de Sanitat

Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Jordi es va reunir a la fi d’octubre amb la Conselleria de Sanitat perquè impulsaren d’una vegada la licitació de les obres del consultori mèdic. Iván Sánchez Cifre va assegurar estar disposat a fer tot el que fera falta perquè es construïsca un nou consultori mèdic en el municipi després de dos anys tractant d’aconseguir que la Generalitat aprove d’una vegada les obres. Així li ho ha va fer saber l’alcalde als responsables de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en la reunió que van mantindre l’última setmana d’octubre a València.

Iván Sánchez Cifre es va reunir el 31 d’octubre amb el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures de la Conselleria de Sanitat, Jaime Peris, per a reclamar l’aprovació urgent de la construcció del nou consultori mèdic del poble. Li va recordar que al poble porten quasi tres anys amb negociacions i que al final no va eixir l’ajuda prevista per a nous consultoris perquè la Intervenció de la Conselleria de Sanitat posava objeccions.

Fa quasi deu mesos que ja va reclamar l’inici de les obres

Cal recordar que l’Ajuntament de Sant Jordi va remetre al maig un escrit a la Generalitat reclamant-li que aprove d’una vegada la construcció d’un nou consultori mèdic en el municipi en haver-se quedat obsoletes i xicotetes les actuals instal·lacions. Així li ho va reclamar l’alcalde del municipi a la Conselleria de Sanitat, incloent tant la direcció general, com la direcció territorial i la gerència del propi Hospital de Vinaròs.

Cal tindre en compte que les negociacions per a la construcció d’aquestes noves instal·lacions van començar fa quasi tres anys i mig i que és una necessitat exigida no sols pels propis professionals sanitaris que treballen a Sant Jordi i pels veïns, sinó també admés pels propis tècnics de la Conselleria de Sanitat. Malgrat la bona predisposició inicial per part de la Conselleria i ratificada fa un any, l’Ajuntament de Sant Jordi segueix sense tindre resposta a la petició de la posada en marxa d’aquestes obres, per la qual cosa ara ha reclamat a la Generalitat que l’active immediatament