SER Maestrat en directe

Notícia | L’Ajuntament de Peníscola incorpora més de 3 milions d’euros al pressupost municipal per a noves inversions

  • L’Ajuntament de Peníscola ha decidit incorporar més de 3 milions d’euros dels estalvis de les diverses regidories al pressupost municipal del 2024.
  • Aquesta operació permetrà evitar la sol·licitud d’un préstec d’1,2 milions d’euros i destinar aquests recursos a múltiples inversions i reforços de partides clau per al municipi.

L’Ajuntament de Peníscola ha anunciat la incorporació de 3.086.841,44 € provinents dels estalvis de les diverses regidories al pressupost municipal del 2024. Aquesta decisió, aprovada en el Ple municipal, permetrà evitar la sol·licitud d’un préstec d’1,2 milions d’euros que estava inicialment previst per a inversions. D’aquesta manera, es podran destinar aquests recursos a projectes clau per al desenvolupament del municipi i a reforçar partides essencials.

Després de la liquidació del pressupost de l’any passat, la Regidoria d’Hisenda ha constatat un superàvit de 4.448.120,06 € en els romanents de Tresoreria per a despesa corrent. Aquesta situació financera favorable ha permès que la regidora d’Hisenda, Dolo Bayarri, anunciï la incorporació d’aquests romanents al pressupost vigent, destinant més de 3 milions d’euros a diverses actuacions i projectes.

Entre les inversions destacades, es troba la millora de camins, l’ampliació del cementeri municipal, la instal·lació de nous parcs infantils, la millora de les instal·lacions del col·legi, la creació d’un nou pàrquing dissuasiu i la construcció d’un carril de ciclovianants al litoral sud. Aquestes actuacions tenen com a objectiu millorar les infraestructures i els serveis del municipi, fent-lo més accessible i còmode per als residents i visitants.

A més, el pressupost també inclou el reforç de les partides destinades al Benestar Social. Entre les iniciatives en aquest àmbit es troba el nou pla estratègic dels Serveis Socials, un pla de salut per a l’envelliment actiu, l’ampliació de recursos per al Consell d’Infància i Adolescència Local i la col·laboració amb diverses entitats socials. Aquestes accions tenen com a objectiu proporcionar un suport adequat als col·lectius més vulnerables i promoure el benestar de tota la comunitat.

La dinamització dels sectors productius és una altra de les prioritats de l’Ajuntament. Amb la incorporació dels romanents al pressupost, es reforçaran les partides destinades a activitats culturals i festives, així com a la promoció de la destinació turística de Peníscola. Es posarà en marxa un abonament per incentivar la compra en el comerç local i s’organitzaran dos nous esdeveniments per promoure i dinamitzar el comerç, la restauració i la pesca. També s’invertirà en l’enllumenat nadalenc i en el reforç de la despesa per als festejos taurins.

La regidora d’Hisenda, Dolo Bayarri, ha subratllat la importància d’aquestes mesures, destacant que “des de l’Ajuntament, som conscients de la importància que tenen aquests recursos per a les entitats locals i, d’aquesta manera, contribuïm i col·laborem perquè es puga continuar desenvolupant la seua activitat, que enriqueix la vida del nostre municipi.”