SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Canet lo Roig demanarà ‘l’emergència’ perquè es facen ja les obres d’abastiment d’aigua

Davant la situació preocupant i greu en la qual viu el municipi de Canet lo Roig, l’Ajuntament aprovarà en Ple la declaració ‘d’emergència’ perquè les administracions públiques articulen els mecanismes necessaris per a fer les obres hidràuliques que precisa la població del Baix Maestrat per a l’abastiment d’aigua potable.

Esta mesura excepcional, permetria executar en un termini aproximat de dos mesos, les obres d’adequació del pou i la connexió amb la xarxa de la localitat, que arrossega la problemàtica des de fa molts anys i que en l’actual conjuntura s’ha agreujat.

L’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, que ha mantingut una reunió de treball amb la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i la directora general de l’Aigua, Sabina Goretti, explicava que “la falta de pluges, junt amb les precàries infraestructures hidràuliques que tenim, ens obliga a prendre decisions urgents encaminades a solucionar un problema de fa molt de temps i que hem reivindicat moltes vegades, però no se’n fia cas, lamentablement. I així han passat 8 anys amb el Govern del Botànic”.

Pallarés, valorava la reunió com a molt positiva perquè “hem vist com la Conselleria que dirigix, Salomé Pradas, ens ha començat a donar solucions per a resoldre les dificultats que tenim amb l’abastiment d’aigua potable al poble, que no serà tot el ràpid que voldríem, però en terminis relativament raonables de dos o tres mesos, cosa que ja ens alegra, més quan el Govern del president, Carlos Mazón, té com a prioritat solucionar el desafiament de la falta d’aigua que cada dia ens toca de més prop a tots i totes”.

La celebració d’un Ple extraordinari declarant ‘l’emergència’ serà la primera acció del Govern municipal de Canet lo Roig perquè les diverses administracions públiques activen els mecanismes necessaris perquè les obres d’adequació del pou, que es va fer fa pràcticament una dècada i que compta amb bon cabal d’aigua, i la canalització de l’aigua cap al municipi, es puguen fer al més ràpidament possible.

Mentrestant, i davant la proximitat de l’estiu, el Govern de Pallarés està treballant en la recerca de solucions per a mantindre, primer, el subministrament d’aigua potable a les vivendes, com s’ha fet en altres ocasions davant una situació semblant, i segon, garantir l’aigua als llauradors i ramaders, per a continuar amb l’obertura d’infraestructures com la piscina. “No serà fàcil, però anem a fer l’impossible per a passar l’estiu el millor possible a l’espera que una mica de pluja ens puga mitigar la situació”.