SER Maestrat en directe

La secretària de Sanitat del PSPV-PSOE de Ports Maestrat denuncia deteriorament a l’Hospital Vinaròs per retallades econòmiques.

N. de P.

Ernestina Borràs, secretària de Sanitat del PSPV-PSOE a Ports Maestrat, denuncia una situació crítica a l’Hospital Comarcal de Vinaròs. Atribueix a una decisió unilateral del conseller Marciano Gómez, que ha eliminat el pagament per operació, l’empitjorament de la situació. Les retallades econòmiques del govern PP-VOX contrasten amb el pla anterior de Ximo Puig, que augmentava el pressupost per a intervencions quirúrgiques a la tarda. Això, segons Borràs, provocarà un augment en les llistes d’espera.

Borràs critica la preferència del govern actual per derivar pacients als hospitals privats, en detriment dels professionals locals. Aquesta situació força molts pacients a traslladar-se a Castelló o València, causant incomoditats i despeses addicionals. A més, el malestar entre els professionals a causa de les retallades els ha portat a negar-se a realitzar cirurgies fora de la seva jornada laboral.

La secretària de Sanitat insisteix que els problemes de Vinaròs no es resolen amb decrets unilaterals, sinó amb un augment de recursos. Demana diàleg amb metges i sindicats per trobar solucions consensuades.

Borràs exigeix transparència en les dades sobre les llistes d’espera, que s’han mantingut ocultes mentre es diu que es redueixen. Aquesta reducció és negada pels sindicats i contradiu els advertiments del Síndic de Greuges. Concloent, Borràs qüestiona per què s’amaguen les dades si realment s’han reduït les llistes d’espera