SER Maestrat en directe

La Policia Local reforça el control de la velocitat en vies urbanes i interurbanes

La Policia Local intensifica els controls de velocitat fins al 21 d’abril

La Policia Local s’ha sumat a la campanya especial sobre vigilància i control de velocitat fins al proper 21 d’abril, coordinada per la Direcció General de Tràfic. A través d’aquesta iniciativa, es busca conscienciar els conductors sobre la importància de respectar els límits de velocitat, especialment en carreteres convencionals i vies urbanes.

Amb el suport dels veïns i restauradors, la Policia Local ha decidit implementar aquests controls, especialment en zones on s’ha detectat un excessiu trànsit de vehicles. Els residents han expressat preocupació per la seguretat i han demanat mesures per controlar la velocitat dels cotxes.

Per a realitzar aquests controls, s’utilitza un radar mòbil adquirit recentment, el qual permet abordar amb més eficàcia l’excés de velocitat i adaptar-se a diferents ubicacions de manera eficient.

Estudis realitzats han demostrat que la velocitat és un factor crític en els casos d’atropellaments, ja que a velocitats superiors a 80 km/h és molt difícil que un vianant sobrevisqui. En canvi, a una velocitat de 30 km/h, el risc de mortalitat del vianant es redueix dràsticament al 10%.

Amb aquestes mesures, la Policia Local busca garantir la seguretat viària i reduir els accidents a les carreteres i vies urbanes del municipi.