SER Maestrat en directe

La Guàrdia Civil ha detingut a dues persones per la sostracció de 22.000 Kg de cítrics en les localitats de Sant Jordi i Vinaròs

            L’actuació ha estat realitzada per efectius de l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Vinaròs

N. de P.

La Guàrdia Civil ha detingut a dues persones com a presumptes autors de quatre delictes de furt de cítrics en les localitats de Sant Jordi i Vinaròs.

En el marc dels serveis per a la prevenció i recerca dels robatoris i furts en el camp i les explotacions agrícoles i ramaderes, i en plena campanya de recollida de taronja, l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Vinaròs, reforça les mesures de seguretat per a impedir la comissió d’aquesta mena de fets delictius.

Les recerques van començar després de les denúncies rebudes en el Lloc de la Guàrdia Civil de Vinaròs per la sostracció de 18000 quilos de taronja i 4000 quilos de mandarina en els termes municipals de Sant Jordi i Vinaròs.

L’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Vinaròs, davant els furts soferts van procedir a una intensificació de les vigilàncies en els camps de recollida, donant com a resultat la localització d’una furgoneta sospitosa que després d’un mes recaptant dades i vestigis s’aconsegueix identificar als possibles autors.

 

Els detinguts utilitzaven una furgoneta d’una empresa de lloguer i sostreien els cítrics a la nit per a així dificultar l’acció policial en aquesta mena de delictes. Després de cometre els furts i efectuar la càrrega es desplaçaven de matinada a mercats de Tarragona i Barcelona per a la seva posterior venda i introducció en el mercat negre en el moment d’obertura d’aquests.

Sent localitzats en la localitat de Vinaròs es va procedir a la detenció de dos homes d’entre de 37 i 40 anys com a presumptes autors de quatre delictes de furt de productes del camp.

Les diligències juntament amb els detinguts han estat lliurades en el Jutjat de Guàrdia de Vinaròs.

.