SER Maestrat en directe

La Generalitat engega el Clúster d’Empreses de l’Esport de la Comunitat Valenciana per reforçar el sector i crear ocupació

Vicente Barrera destaca “el firme compromís amb l’esport com a pràctica saludable, catalitzador del creixement i unificador de la societat”. Nuria Montes ressalta l’impuls que suposa aquest sector “per a les oportunitats de negoci, la investigació i la competitivitat”.

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, i la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, han presidit l’acte de presentació del nou Clúster d’Empreses de l’Esport de la Comunitat Valenciana.

La Generalitat impulsa aquesta iniciativa amb l’objectiu de fixar estratègies i polítiques de suport que contribueixin a reforçar el sector esportiu en la Comunitat Valenciana a través d’accions concretes que afavorisquen el creixement econòmic, la creació d’ocupació i l’ús de la innovació, la tecnologia i els esdeveniments esportius.

En l’acte de presentació, el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha destacat “el ferm compromís de la Generalitat amb l’esport, no només com a pràctica de vida saludable, sinó també com a catalitzador del creixement econòmic i tecnològic i com a creador d’ocupació”, a més de ser “un poderós element unificador per a la nostra societat”.

“Les dades no enganyen i és que, segons els últims registres disponibles, la indústria esportiva aporta el 3,3% del PIB espanyol, per cada milió d’euros que factura a Espanya, genera 12,4 llocs de treball absoluts, un 30% més que la mitjana de la resta de sectors, la qual cosa la converteix en “un dels sectors econòmics més resistents i dinàmics”, ha assenyalat.

En aquest sentit, ha explicat que l’objectiu de la creació d’aquest clúster és “unir esforços per poder seguir en la línia de creixement i excel·lència que mereix la Comunitat Valenciana”.

D’aquesta manera, contribuirà a “reforçar la solidesa de les empreses que desenvolupen tot tipus d’activitats i serveis relacionats amb la pràctica esportiva en la Comunitat Valenciana, recolzant la seva internacionalització i articulant col·laboracions entre esdeveniments esportius nacionals i internacionals i el nostre ecosistema de proveïdors locals”.

Per la seva banda, la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assenyalat que es tracta d’“un projecte transformador que promet no només canviar el panorama d’aquesta indústria a la Comunitat Valenciana, sinó també potenciar la nostra economia local i el benestar de la nostra societat”.

“La pertinença al clúster farà que les empreses del sector tinguin accés a noves oportunitats de negoci, puguin atreure talent i millorar la formació del seu capital humà i major visibilitat internacional”, ha assenyalat Montes, per a qui “aquest treball en xarxa permetrà a les empreses obrir noves vies comercials, accedint a mercats que, de forma individual, resultarien inaccessibles”.

La creació d’aquest Clúster d’Empreses de l’Esport de la Comunitat Valenciana sorgeix després dels contactes mantinguts des de la Generalitat amb agents del sector de l’esport i l’activitat física per redissenyar el sector i impulsar un model basat en la col·laboració públic-privada que permeti el desenvolupament del sector, seguint el model que ja s’aplica amb èxit en altres comunitats autònomes.