SER Maestrat en directe

La fins ara regidora de Compromís Ana Martín encapçala la nova candidatura ALC”Agrupació local pel canvi” a Alcalà i Alcossebre

Les eleccions del 28M comptaran amb una nova papereta a Alcalà de Xivert, Alcossebre, Les Fonts i Capicorb.

N. de P:

La candidatura alternativa ALC – Agrupació Local pel Canvi ha registrat els avals necessaris per a poder concórrer a les pròximes eleccions municipals que tindran lloc el 28 de maig. Després de mesos de reunions, els components del moviment social han aconseguit superar amb escreix els avals necessaris per a poder registrar la candidatura en la Junta Electoral, per la qual cosa les persones censades en els diferents nuclis urbans disposaran d’una papereta nova.

A l’agrupació electoral s’han sumat persones de diferents sensibilitats amb un objectiu en comú: desbancar l’amiguisme de l’ajuntament i governar per a la majoria. Entre els noms que configuren aquesta plataforma es troben Pedro Albert, que ja va ser regidor amb una agrupació d’electors, i Ramón Ibáñez, militant d’Esquerra Unida i ex edil. També les conegudes germanes Marta i Maria Sorlí, totes dues militants de Compromís i amb una gran trajectòria associacionista, donen suport a la plataforma. A més, irrompen noms vinculats a la colònia anglesa com Sue Wilson i joves relacionats amb moviment veïnal a Capicorb com Sara Cherta entre molts altres que configuren un perfil transversal per a donar veu a totes la necessitats de la localitat.

Ana Martín, actual regidora no adscrita, ha estat la triada per a encapçalar la candidatura d’entre les desenes de persones que participen de l’agrupació d’electors. L’empresària d’Alcossebre coneix les necessitats de la localitat i és experta en desenvolupament cultural i turisme, punts forts en els nuclis urbans de la localitat. Els membres de l’agrupació destaquen, a més, la seva valentia i la seva actitud propositiva ja demostrada durant els últims mesos com a regidora enfront del govern actual.

Com tantes altres persones, Martín va triar Alcossebre per a establir-se i crear un negoci i una família al costat de la seva parella. Tots dos resideixen des de fa més de 20 anys a la localitat i se la coneix per la seva participació activa en l’associació d’empresaris, en l’AMPA i en la dinamització de la gastronomia local amb el Slow Music Festival. Martín, al costat de la seva predecessora, han estat peça clau en la dinamització de la construcció de l’ampliació del Col·legi La Mola, bloquejat durant mesos per l’actual govern.

En les diferents trobades s’han plantejat les línies bàsiques amb les quals l’agrupació d’electors pretén transformar la localitat i s’han teixit aliances per a trencar amb l’immobilisme existent. Cal recordar que el municipi porta 24 anys governat pel PP amb majoria absoluta i marcat pel caciquisme que es trasllada en la falta de transparència acusada pel Síndic de Greuges així com la constant rotació de regidors. ALC – Agrupació Local pel Canvi es presenta, doncs, com l’aglutinador per a recollir el descontentament amb el desgovern actual i transformar-lo en l’arrencada que el poble necessita.