SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló tria Vinaròs com a seu del segon Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor

La trajectòria i tradició gastronòmica de la ciutat han estat clau en la seua elecció com a escenari de l’esdeveniment anual de gastronomia de la institució provincial

Vinaròs ha estat seleccionada com a seu per acollir el segon Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor per la Diputació de Castelló. Així ho ha anunciat la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, amb motiu d’una visita al municipi.

Segons ha detallat Martí “Vinaròs sempre ha sigut un dels referents gastronòmics de la nostra província des de 1964 amb la Festa del Llagostí, el Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí o les nombroses jornades gastronòmiques que s’hi organitzen al llarg de l’any”.

La primera edició d’aquest festival, celebrada a Benicarló entre el 21 i 23 d’octubre de 2022, va rebre més 20.000 visitants convertint-se en “un èxit indiscutible”, tal com va manifestar en el seu dia el president de la Diputació, José Martí.

Per la seua banda, l’alcalde, Guillem Alsina, ha manifestat el seu agraïment per l’elecció de Vinaròs com a seu d’aquest esdeveniment en la seua segona edició. Alsina ha destacat que “estem convençuts que el passeig marítim de Vinaròs, lloc triat per a la celebració del festival, és el marc ideal per acollir un esdeveniment de primer nivell com aquest”.

 

Així mateix, el regidor de Promoció i Interés Turístic, Marc Albella, ha assegurat que “poder acollir aquest festival és el millor reconeixement a la trajectòria gastronòmica de Vinaròs i al treball desenvolupat per l’àrea de Turisme del nostre Ajuntament”.

 

El festival comptarà novament amb la participació dels cuiners més reconeguts de la província com Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci del restaurant Atalaya d’Alcossebre, Raúl Resino del restaurant Raúl Resino de Benicarló i Miguel Barrera del restaurant Cal Paradís de Vall d’Alba que, com l’any passat, faran d’ambaixadors i mestres de cerimònies.

 

Tot i que el Patronat Provincial de Turisme encara està treballant en el programa del festival, Virginia Martí ha assenyalat que l’esdeveniment, amb un pressupost de 200.000 euros, “comparà amb zona expositiva per a productors i restauradors vinculats a la marca, barra, espais per al descans dels visitants, activitats infantils i escenari per a la celebració d’un extens programa de ‘showcookings’ a càrrec d’altres estrelles Michelin i cuiners de reconegut prestigi de dins i fora de la província”.