SER Maestrat en directe

Escudero pregunta per què el veïnat de Benicarló ha de pagar un afegit per pagar a la zona blava amb una APP

N, de P;

La regidora de Compromís, Marta Escudero, ha preguntat al Ple per la posada en funcionament d’una APP per als dispositius mòbils amb el que fer els pagaments de la zona blava a la localitat i que “sembla que ha estat posada en funcionament per la via dels fets, prescindint absolutament del procediment administratiu i que podria suposar una prestació il·legal, ja que el contracte amb la concessionària de la zona blava fa temps que ha finalitzat”, ha explicat.

 

Compromís ha detectat com qui fa ús de l’APP de l’empresa EasyPark haurà de pagar unes comissions d’entre 0,10 i 0,19 €, més IVA, segons explica la mateixa web.

 

L’Ajuntament no ha informat en cap moment a la ciutadania del sobrecost que patiran. Tan sols surten alcaldessa i candidat a l’alcaldia fent-se una foto amb els seus mòbils, però obvien informar que a més dels 50 cèntims se’ls en cobraran 0,19 euros + IVA. Sabem que la legislació permet aquestes pràctiques, però amagant aquesta doble tarifació feta prescindint de procediments i amb un contracte caducat és una falta de respecte cap a la ciutadania, que veu com en altres municipis els usuaris no paguen dues vegades per estacionar. No és ètic presumir, telèfon en mà d’un servei com si haguera sigut un mèrit d’una bona gestió, quan és tot el contrari», ha explicat Escudero.

La regidora ha expressat els seus dubtes de la legalitat que “una empresa amb un contracte caducat d’una concessió pública acorde amb una altra fer negoci per uns pagaments de la ORA”.

 

El grup municipal Compromís Benicarló ha sol·licitat tota la documentació sobre la nova prestació per poder seguir els passos que s’han donat, saber com s’han pres les decisions i en base quins criteris tècnics. Així, Marta Escudero lamenta «que ens trobem davant d’un altre episodi d’opacitat, ja que en cap moment se’ns ha informat als grups de l’oposició d’aquesta nova prestació. A més, les explicacions de l’alcaldessa en el Ple, tampoc ens han convençut, ja que parla de demanar ara informes tècnics, quan la via lògica és assegurar la legalitat de l’acció mitjançant els documents tècnics abans d’implantar res. Tampoc ens ha resolt els dubtes sobre la durada del servei, qui es fa responsable en cas d’algun problema o qui recapta el sobrecost que se li aplica a la ciutadania. Sembla que, una vegada més, han pogut més les presses per inaugurar serveis abans d’eleccions que fer les coses bé»

 

La regidora assenyala que «el que tocava haver fet és licitar com cal el servei de zona blava. El regidor de governació porta quatre anys amb l’assumpte damunt la taula sense resoldre’l i afegint pegats com aquesta aplicació de legalitat dubtosa. Un servei contractat com cal podria oferir aplicacions mòbils sense que el preu d’aquestes es cobrara als usuaris o instal·lacions tan necessàries com els punts de càrrega per a vehicles elèctrics. L’equip de govern no ha sigut capaç de donar resposta a aquestes necessitats i ara vol fer una rentada d’imatge d’última hora».