SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló rep el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència de la comunicació pública

La Diputació Provincial de Castelló ha estat guardonada amb el prestigiós Segell Infoparticipa 2023 en reconeixement a la qualitat i transparència de la seva comunicació pública. Aquest assoliment s’ha aconseguit amb una impressionant puntuació del 89,80% en el compliment dels indicadors de publicitat activa establerts en la legislació tant nacional com autonòmica.

El premi va ser lliurat a la diputada de Transparència i Participació Ciutadana, María Tormo, en una cerimònia celebrada a la Universitat CEU Cardenal Herrera de València. Aquest reconeixement destaca els esforços de l’administració provincial per mantenir una gestió oberta i accessible per als seus ciutadans.

Els Segells Infoparticipa són atorgats a la Comunitat Valenciana per l’Observatori de Governança, Transparència i RSC de la CEU UCH, en col·laboració amb el Grup d’Investigació ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’avaluació es basa en la metodologia del Mapa Infoparticipa, que integra els resultats de l’anàlisi de 52 indicadors a les webs dels ajuntaments i diputacions de la Comunitat Valenciana.

Aquest reconeixement no només ressalta el compromís de la Diputació de Castelló amb la transparència, sinó també la seva dedicació a millorar contínuament les seves pràctiques de comunicació pública. María Tormo va expressar la seva satisfacció en rebre el guardó, destacant la importància de la transparència en l’administració pública com un pilar fonamental per fomentar la confiança dels ciutadans i garantir una gestió eficaç i responsable.

En definitiva, el Segell Infoparticipa 2023 confirma que la Diputació Provincial de Castelló està a l’avantguarda en matèria de transparència i comunicació pública, servint com un model a seguir per a altres institucions.