SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló i el CEEI impulsen l’emprenedoria amb la nova edició de Move Up!

La Diputació Provincial de Castelló, en col·laboració amb el Centre Europeu d’Empreses i Innovació de Castelló (CEEI), ha llançat una nova edició del programa Move Up! Emprén amb èxit, reafirmant el seu compromís amb l’emprenedoria. Aquest programa, que té com a objectiu principal donar suport als emprenedors, busca generar noves idees de negoci a la província.

El diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, va destacar durant la presentació que “fomentar l’esperit emprenedor és clau per a considerar l’emprenedoria com una opció de futur en qualsevol racó de la província de Castelló”. Pallarés va afegir que aquest programa proporciona una nova fórmula d’aprenentatge per als emprenedors, ajudant-los a desenvolupar habilitats i buscar alternatives per a tirar endavant els seus negocis.

En aquesta edició, Move Up! compta amb 25 projectes procedents de 13 localitats castellonenques. Pallarés va subratllar que “la xifra de projectes liderats per dones és superior a la dels impulsats per homes, reflectint el talent i la determinació dels nostres emprenedors i la igualtat que està transformant el món empresarial”. Els projectes seleccionats provenen de localitats com Almassora, Almedíjar, Les Alqueries, Barracas, Benicàssim, Castelló, Xilxes, Eslida, Morella, Onda, Orpesa, Vilafranca i Vila-real.

El programa ofereix formació en àrees fonamentals per al desenvolupament dels projectes, així com assessorament, tutorització i mentoria per part d’empresaris i experts en diferents àrees empresarials. Els sectors abastats pels projectes seleccionats inclouen moda, artesania, ciberseguretat, educació en línia, màrqueting digital i solucions tecnològiques amb intel·ligència artificial.

“Move Up! ha demostrat ser una eina útil per a generar riquesa i ocupació a Castelló, i és essencial continuar apostant per ell”, va assenyalar Pallarés. Des dels seus inicis, el programa ha fomentat la cultura emprenedora en els municipis de la província, ajudant a crear i impulsar empreses que estan omplint de vida els nostres pobles.

Pallarés va concloure destacant l’esperit emprenedor dels castellonencs: “Sou el clar testimoni que Castelló és una terra viva i fèrtil, plena d’oportunitats per a l’emprenedoria, el talent i la creativitat”. 

El programa Move Up! oferirà als 25 participants formació en àrees fonamentals per al desenvolupament del seu projecte. Comptaran amb assessorament, tutorització i mentoria per part d’empresaris i experts en diferents àrees empresarials.