SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló convoca el VII Concurs a la Qualitat dels Olis d’Oliva Verge Extra

  • La institució provincial obre el termini d’inscripció per al concurs que premiarà els millors Olis d’Oliva Verge Extra de la província, incloent una nova categoria dirigida als restaurants que destaquen en la promoció i utilització del producte local.

 La Diputació Provincial de Castelló, en col·laboració amb la Fundació Intercoop, ha llançat la convocatòria per al VII Concurs a la Qualitat dels Olis d’Oliva Verge Extra (AOVE) corresponents a la campanya 2023-2024. Aquest concurs, que destaca l’excel·lència dels productes agroalimentaris de la província, inclou enguany una nova categoria dedicada als restaurants que promocionen i utilitzen l’Oli d’Oliva Verge Extra de Castelló.

Les bases de la convocatòria estipulen diversos premis en diferents categories, com el millor oli frutat verd amarg, el millor oli frutat dolç, l’AOVE ecològic i el millor oli monovarietal de varietat autòctona de la província. A més, per primera vegada, s’atorgarà un premi al restaurant que millor promocioni i utilitzi l’oli local.

El diputat de Sector Primari, Sergio Fornas, ha subratllat la importància d’aquest concurs per a posar en valor la qualitat i les característiques dels Olis d’Oliva Verge Extra produïts a les comarques castellonenques. A més, ha destacat el compromís de la Diputació amb els professionals del sector agrari, reconeixent-ne la seva contribució a l’identitat i l’economia de la província.

Les empreses participants han de complir amb els requisits establerts en el Reglament Delegat (UE) 2022/2104 i han de tenir la seva seu social, zones de producció i elaboració d’oli a la província de Castelló. El termini d’inscripció per a les mostres està obert fins al 12 de maig, i els olis premiats es donaran a conèixer a través dels canals de comunicació de la Diputació de Castelló.

El premi consistirà en un trofeu i adhesius distintius per a identificar el lot premiat, i la Diputació podrà adquirir fins a un màxim de 500 euros en olis premiats de cada categoria. Aquest concurs representa una oportunitat per a les empreses locals de promocionar la seva qualitat i excel·lència en la producció d’oli d’oliva verge extra.