SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló aprova 1,2 milions d’euros en subvencions per al foment de l’ocupació als ajuntaments de la província

  • La Junta de Govern de la Diputació Provincial de Castelló ha aprovat la concessió de subvencions per al foment de l’ocupació als ajuntaments de la província. Amb una dotació de 1,2 milions d’euros del Pla d’Ocupació, 134 municipis podran contractar nou personal durant un mínim de tres mesos i a jornada completa.
  • “Des de la Diputació de Castelló estem fent una aposta molt forta per l’ocupació, la formació i l’emprenedoria per a aconseguir que les oportunitats arriben al conjunt de la província”, ha subratllat la presidenta Marta Barrachina.

El repartiment d’aquestes subvencions té com a objectiu principal el foment de l’ocupació en tot el territori provincial. Tots els ajuntaments que ho han sol·licitat han rebut suport econòmic, garantint així la promoció de l’ocupació en àrees rurals i urbanes.

El pla d’ocupació activat pel Govern Provincial busca una major flexibilitat i recursos per a reduir la despoblació i promoure el desenvolupament local. Es permet que els contractes comencin amb data anterior a la concessió de la subvenció i s’estableix que la despesa elegible sigui l’executada i pagada durant l’any 2024 fins a la data de justificació.

Els treballadors contractats executaran obres o serveis d’interès general i social, com la millora i manteniment d’immobles, espais públics urbans, zones naturals, promoció del turisme i cultura local, així com el manteniment del patrimoni cultural, entre altres.

A més, la Diputació ha incrementat un 8% la partida destinada al foment de l’ocupació, afegint 100.000 euros al primer Pla d’Ocupació Rural de la institució provincial. Aquest pla té com a objectiu contractar persones en situació de vulnerabilitat en matèria d’ocupació, amb prioritat per a les persones joves d’entorns rurals i dones, contribuint així a combatre la despoblació i promoure la igualtat d’oportunitats.