SER Maestrat en directe

La Conselleria d’Educació de la Comunitat Valenciana estableix serveis mínims per a la vaga educativa del 23 de maig

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha establit els serveis mínims necessaris per als centres educatius de la Comunitat Valenciana durant la jornada de vaga convocada pels sindicats STEPV, CCOO, UGT i COS (Coordinadora Obrera Sindical) per al dijous 23 de maig. Aquesta decisió té com a objectiu garantir el dret a l’educació dels alumnes, assegurant que es mantinguin els serveis essencials durant la vaga.

Per assegurar el funcionament mínim dels centres educatius públics titularitat de la Generalitat, la Conselleria ha determinat unes mesures basades en les instruccions de serveis mínims d’anys anteriors. Aquestes mesures inclouen la presència obligatòria d’un membre de l’equip directiu a cada centre, excloent la participació en activitats lectives.

En els centres d’Educació Infantil i Primària, s’exigeix la presència d’un mestre per etapa educativa, amb un mínim d’un mestre per cada quatre unitats. En els centres exclusius d’Educació Infantil, hauran de comptar amb dos educadors quan tinguin cinc o menys unitats, i tres educadors si el nombre d’unitats és superior a cinc.

Per als centres específics d’Educació Especial, es requereix la presència de dos educadors per cada cinc unitats, assegurant així una atenció adequada a les necessitats dels alumnes d’aquests centres.

Els centres que imparteixen Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació Professional, ensenyaments d’idiomes i ensenyaments artístics, han de tenir un professor per etapa educativa, amb un mínim d’un professor per cada deu unitats.

En els centres d’ensenyament amb internat, a més dels serveis establerts segons la tipologia del centre, es garantiran els serveis propis dels dies festius per assegurar una atenció continuada als alumnes interns.

Aquests serveis mínims han estat establerts per evitar qualsevol mena d’incidència i per garantir el dret a l’educació de l’alumnat, un dret fonamental reconegut a l’article 27 de la Constitució Espanyola. La Conselleria d’Educació assegura que aquestes mesures són imprescindibles per mantenir un equilibri entre el dret a la vaga dels treballadors i el dret a l’educació dels estudiants.

Amb aquesta acció, la Conselleria reitera el seu compromís amb l’educació de qualitat i la protecció dels drets fonamentals dels alumnes, assegurant que, malgrat la situació de vaga, els centres educatius continuïn oferint els serveis essencials per al bon desenvolupament del procés educatiu.