La Comunitat Valenciana rep 2,3 milions d’euros per a les ajudes a inversions de la Intervenció Sectorial Vitivinícola per a 2025 i 2026

La Comunitat Valenciana rep un total de 2.355.653,82 euros de les ajudes a inversions de la Intervenció Sectorial Vitivinícola per a les anualitats de 2025 i 2026.

El mes de juliol s’ha resolt la concessió d’aquestes ajudes, i ja s’ha notificat a les empreses beneficiàries valencianes, que són 18.

La distribució de fons per a aquesta segona convocatòria d’ajudes a les comunitats autònomes es va acordar en la Conferència Sectorial d’Agricultura i Desenvolupament Rural del 17 de juny.

Aquestes sol·licituds de la Comunitat Valenciana suposen una inversió de 5.889.134,55 euros, que s’executaran en dues anualitats: 1.786.354,14 euros en 2025 i 569.299,68 euros en 2026, la qual cosa suposa una intensitat mitjana d’ajuda del 40%.

Les inversions contemplades en aquesta ajuda sectorial estan destinades a millorar la competitivitat de les empreses promovent millores tecnològiques, desenvolupaments de nous productes o millores en l’eficiència dels processos.

Per tant, és fonamental mantenir el suport perquè la indústria enològica es continuï assentant en el territori valencià i exerceixi l’embranzida necessària que obri nous mercats als nostres vins i productes del sector vitivinícola.

Així, aquestes ajudes van destinades a donar suport a inversions materials i immaterials en instal·lacions de transformació i infraestructures vinícoles, així com en estructures i instruments de comercialització, fins i tot amb la finalitat de millorar l’estalvi d’energia, l’eficiència energètica global i els processos sostenibles.

En concret, comprèn la construcció, adquisició o millora de béns immobles; la compra de nova maquinària i equip fins al valor de mercat del producte.

Dins d’aquestes despeses queden incloses les inversions en actius materials consistents en sistemes que generin energia, sempre que la quantitat d’energia anual generada no superi la quantitat d’energia consumida anualment en les instal·lacions objecte de la inversió.

També s’inclouen despeses administratives com a honoraris d’arquitectura, enginyeria i assessoria i l’adquisició o desenvolupament de suports lògics d’ordinador i adquisició de patents, llicències, drets d’autor i el registre de marques col·lectives.