La institució provincial ha llançat la convocatòria per a la concessió de subvencions per al finançament d’accions, programes o projectes amb repercussió provincial que contribuïsquen a fer efectiu el dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes, i que afavorisquen la inclusió de les dones en la societat. Com ha explicat la diputada responsable de l’àrea, Marisa Torlà, “amb estes ajudes fem costat a les entitats sense ànim de lucre de la província implicades a aconseguir la igualtat real en el nostre territori”.
Les entitats sol·licitants únicament podran presentar un programa o projecte a la present convocatòria i es consideren subvencionables, entre altres, els gastos relatius a l’espai físic o virtual on s’executa l’activitats, així com la contractació externa de professionals; les dietes i gastos de desplaçament.
De la quantia total màxima fixada per a la convocatòria de 40.000 euros, la subvenció màxima per beneficiari és de 3.000 euros i els interessats poden consultar la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província i ja poden realitzar la seua sol·licitud dins del termini establit.
La diputada provincial ha incidit en el compromís de la institució provincial “per avançar en la sensibilització, la prevenció i formació sobre la igualtat d’oportunitats i de tracte entre dones i homes”.
Conveni amb l’UJI
Dins del full de ruta marcat per a continuar implementant polítiques a la província de Castelló en favor de la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes, la institució provincial col·labora amb la Universitat Jaume I a través d’un conveni per al foment de la igualtat i l’eliminació de la violència de gènere. Sobre aquest tema, l’aportació de la institució provincial a través d’este conveni per al present exercici es destinarà al projecte ChatGPT i altres ferramentes d’intel·ligència artificial per a la realització d’un estudi de biaixos de gènere, entre dones i homes, i geogràfic en l’àmbit rural de la província de Castelló.
La diputada Marisa Torlà ha explicat que “amb el projecte a desenvolupar es pretén, d’una banda, estudiar els biaixos de gènere i geogràfics que poden tindre avanços de la Intel·ligència Artificial actuals i, d’altra banda, acostar la Intel·ligència Artificial a dones de l’entorn rural de la província de Castelló per a trencar barreres i estudiar els usos que poden tindre en el seu entorn”. La quantia de la subvenció ascendix a 12.000 euros.
Així, a través de l’estudi es pretén investigar diferents aspectes d’estes ferramentes tecnològiques en relació amb problemàtiques actuals com són la igualtat de gènere en l’àmbit rural de la província, tractant d’estudiar si estes ferramentes tens biaixos de gènere i/o de procedència rural, així com l’existència de tecnofobia en àmbits rurals de la província de Castelló i, per tant, el nivell d’acceptació dels avanços tecnològics en estos àmbits.