SER Maestrat en directe

Juanma Cerdá defensa un govern que escolte la pesca per a garantir solucions que blinden el futur d’un pilar econòmic “vital” per a Benicarló

  • El candidat del PP a l’alcaldia de Benicarló, Juanma Cerdà, creu que “és necessari un govern sensible amb les necessitats i singularitats de cada confraria. No poden retallar dies de faena als qui de manera voluntària ja els han retallats”, assenyala.
  • L’alcaldable recorda que el PP va presentar una iniciativa per a ajudar amb un fons de 1,5 milions d’euros als pescadors que l’alcaldessa de Benicarló, en qualitat de diputada provincial, va rebutjar. “Cal treballar per a resoldre problemes, no crear-los”
Juanma Cerdà, candidat del PP a l’alcaldía de Benicarló

N. de P.

El candidat del PP a l’alcaldia de Benicarló, Juanma Cerdà, ha reivindicat un govern capaç d’escoltar els professionals de la pesca de la ciutat per a garantir solucions als seus problemes que blinden a un pilar econòmic que és “vital” per a la ciutat.

Per a Cerdá, és evident “que quan hi ha una confraria que alça la veu i ho fa directament al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació les raons que justifiquen aquests motius són més que sobrades. I la de San Telmo ho ha fet desesperada davant l’adopció de mesures que lluny de protegir-los els estan afonant”.

És l'”angoixa per no saber on acabarà aquesta situació la que porta als nostres pescadors a demanar audiència directament al ministre Luis Planas i la que ens ha de portar a nosaltres a elevar les seues demandes en llaures a trobar les solucions més eficaces”.

El repartiment dels dies de faena perjudica directament ” un sector que és extremadament proteccionista a Benicarló i que beneficia, en la pràctica, als qui no compleixen les regles”. “Pescar 100 dies no és rendible i el sector que és vida per a Benicarló s’enfronta davant el dilema de continuar o desaparéixer”. Perquè a això se sumen altres condicionants com l’increment dels costos del gasoil o el relleu generacional, que cada vegada és més complicat.

I enfront d’aquest escenari, el Partit Popular va defensar el 22 de juny de 2021 una iniciativa en el ple de la Diputació que pretenia dotar amb 1,5 milions d’euros un fons que ajudar el sector a enfrontar una crisi que prop de dos anys més tard continua aguditzant-se. En aquest debat, l’alcaldessa de Benicarló, en qualitat de diputada provincial, va tombar la proposta que no sols anava dirigida a ajudar als professionals de Benicarló, sinó també a tots els pescadors de la província.

En opinió de Cerdá, “cal caminar cap a la solució dels problemes en lloc d’enquistar-los” o “els riscos als quals ens enfrontem poden acabar afonant un dels pilars fonamentals de la nostra economia local”. Perquè la pesca “no sols és economia, és orgull i sentiment, és futur per a la ciutat i exemple de desenvolupament sostenible i respectuós, perquè ningú més implicat a protegir la mar que els nostres pescadors que viuen dels seus fruits”.