SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Canet lo Roig instal·la 78 plaques solars a la coberta del Local Polivalent “per contaminar menys i estalviar més”

La inversió total del projecte ha estat de 40.565,25 euros, amb una subvenció total a fons perdut del 50% de la inversió i que puja, per tant, a 20.282,62 euros.

N. de P.

L’Ajuntament de Canet lo Roig ha instal·lat un total de 78 plaques solars a la coberta del Local Polivalent de la localitat, propietat municipal, “amb l’objectiu d’incidir, una vegada més, a la nostra política a favor de sostenibilitat i l’estalvi energètic” , explica l’alcaldessa de la localitat, María Ángeles Pallarés, que subratlla que aquest projecte ha comptat amb el suport econòmic de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace).

Es tracta de plaques fotovoltaiques de 455 Wp i 2 inversors que generessin una potència total de 35.490 Wp. “Una instal·lació solar fotovoltaica per a autoconsum, l’energia sobrant del qual pot ser utilitzada per altres centres dependents de l’ajuntament”, indica Pallarés, que puntualitza que, d’aquesta manera, “rebaixarem l’energia consumida de la xarxa elèctrica i amb això reduirem la nostra factura” energètica, actualment molt elevada a causa de l’augment del preu del subministrament elèctric”. L’objectiu final, per tant, “contaminar menys i estalviar-ne més”.

La inversió total del projecte ha estat de 40.565,25 euros, amb una subvenció total a fons perdut del 50% de la inversió i que puja, per tant, a 20.282,62 euros. La resta serà finançada per l’Ajuntament mitjançant un préstec amb Ivace amb un interès aplicable del 0% a amortitzar en 4 anys mitjançant quotes semestrals.

Aquesta no és l’única iniciativa de l’Ajuntament de Canet lo Roig a favor de les energies renovables. De fet, la teulada del col·legi públic de la localitat, el CRA Araboga, de Canet lo Roig, ja compta amb 72 plaques solars més que generen 250 KW diaris, cosa que permet no només que el centre sigui autosuficient, sinó que fins i tot es pugui derivar l’energia sobrant a altres edificis municipals.

L’aposta per les energies renovables comporta un important cost econòmic, però es tracta “d’una inversió molt necessària que, sens dubte, amortitzarem en molt breu espai de temps, de manera que també seguim optimitzant els diners dels nostres veïns”, conclou Pallarés .