SER Maestrat en directe

Iniciativa de Medi Ambient de Vinaròs per a conscienciar sobre el reciclatge de l’oli domèstic

L’any passat es van recollir 3.225 quilos en els 17 contenidors que hi ha al municipi i l’objectiu és incrementar aquestes dades per fer una gestió correcta de la deixalla

L’any passat es van recollir 3.225 quilos d’oli domèstic usat a través dels 17 contenidors disponibles al municipi, i l’objectiu és augmentar aquestes xifres per assegurar una gestió adequada dels residus.

La Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb l’empresa Olis Artemi SL, ha iniciat la campanya “Recicles l’oli de Cuina?” amb l’objectiu de fomentar entre la població el reciclatge correcte de l’oli domèstic. És important destacar que abocar aquest residu per l’aigüera pot contaminar fins a 10.000 litres d’aigua i causar embussos en les canonades domèstiques.

El regidor de Medi Ambient, Agustín Molinero, ha informat que la campanya inclou el lliurament d’embuts per facilitar la recollida de l’oli, consistents en una ampolla de plàstic que, una vegada plena, s’ha de tancar bé i llençar al contenidor. Aquests embuts ja estan disponibles gratuïtament a la planta baixa de l’ajuntament i també es distribuiran a les parades del Mercat Municipal.

Quant a les dades de reciclatge, l’any anterior es van recollir un total de 3.225 quilos d’oli domèstic usat, una xifra superior als 2.055 quilos del 2021 i als 2.610 quilos del 2022. Molinero ha valorat positivament aquestes xifres i ha destacat la importància de mantenir aquesta tendència per preservar el medi ambient.