SER Maestrat en directe

Gema Soriano assegura que el PSOE defensarà els Agricultors Castellonencs a Europa

La candidata socialista per Castelló a les eleccions europees, Gema Soriano, ha afirmat que el PSOE serà la veu dels agricultors castellonencs al Parlament Europeu, enfront d’un PP “preocupat només per fer oposició a Pedro Sánchez”. Soriano ha criticat el Partit Popular per “coquetejar amb l’extrema dreta francesa que manté una guerra oberta contra els nostres productes del camp”.

Soriano ha destacat que “defensarem els productes de la nostra terra en el mercat europeu, lluny del PP de Mazón que enganya els agricultors amb anuncis falsos sobre el tractament en fred de la mandarina”. Ha subratllat el treball dels socialistes a la cambra d’Estrasburg, afirmant que el PSOE és “un partit fiable que treballa per enfortir els nostres productes”.

La candidata també ha denunciat els acords del PP amb la ultradreta francesa, que busca boicotejar i vetar la distribució dels productes agrícoles valencians. “El PSOE està compromès a defensar els interessos dels nostres agricultors davant aquests atacs”, ha declarat Soriano.

Pel que fa als productes importats de països com Sud-àfrica, Soriano ha posat en valor els acords comercials assolits pel PSOE que inclouen clàusules de reciprocitat per assegurar que els productes cítrics compleixin les mateixes condicions fitosanitàries que els locals. “El Partit Socialista té clar que, si volem permetre l’entrada de cítrics d’altres països, aquests han de complir els mateixos controls sanitaris que els nostres”, ha assegurat Soriano. A més, ha destacat l’augment de les inspeccions als ports espanyols per garantir que els productes importats compleixin les normatives exigides al camp valencià.

Finalment, Soriano ha explicat que en 2025 es negociarà la PAC (Política Agrícola Comuna) i ha afegit que la Comunitat Valenciana necessita “un PSOE fort que defensi una política comuna, deixant fora un PP que pacta amb l’extrema dreta, la qual vol aixecar murs que afectarien greument el camp valencià”.