SER Maestrat en directe

Engega la Segona Fase de Renovació de l’Enllumenat Públic de Benicarló

**Comença la Segona Fase de Renovació de l’Enllumenat Públic a Benicarló**

Aquesta setmana s’ha iniciat una nova etapa en el procés de modernització de l’enllumenat públic a Benicarló, un projecte que es troba inserit dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) i que promet un notable estalvi energètic.

En total, seran 598 lluminàries les que es substituiran en 11 sectors de la ciutat, amb una previsió d’estalvi de consum del 61%. Aquesta renovació no només reduirà els costos energètics per a l’Ajuntament, sinó que també contribuirà a una disminució significativa de les emissions de CO2, amb una estimació de 169 tones anuals.

El projecte, que compta amb una inversió de 261.676,84 euros procedents dels Fons Europeus, consisteix en la instal·lació de noves lluminàries LED, destinades a millorar l’eficiència energètica i impulsar la transició cap a una economia més sostenible i baixa en carboni.

Els sectors seleccionats per a aquesta fase de renovació inclouen importants vies com el carrer del Port, la plaça dels Mestres del Temple, i l’avinguda de les Corts Valencianes, entre d’altres, totalitzant 11 àrees d’enllumenat públic municipal.

Cal recordar que aquesta no és la primera actuació d’aquesta magnitud a Benicarló, ja que l’any 2020 es va dur a terme una primera fase de renovació en la qual es van substituir 1.687 lluminàries en 19 sectors diferents, amb una reducció notable de les emissions de CO2.

Tant la primera com la segona fase d’aquesta iniciativa compten amb el suport econòmic dels fons europeus a través de l’EDUSI, evidenciant el compromís de la ciutat amb el desenvolupament urbà sostenible i la preservació del medi ambient.