SER Maestrat en directe

El Servigroup Peníscola diu adeu al somni de la Copa després de caure amb el Betis (3-2)

El Servigroup Peníscola es va quedar a les portes de la primera final de la seua història després de perdre en la semifinal contra el Reial Betis per 3-2. Els dos gols de Diego Sancho i el suport de 400 aficionats en la graderia van ser insuficients per a superar al conjunt verd-i-blanc, que, en canvi, accedix a la seua primera final i barallarà el títol contra el Jimbee Cartagena. L’equip peniscolà va intentar igualar el marcador en els minuts finals amb porter-jugador, però sense encert de cara a porteria.

El tècnic, Santi Valladares, va explicar en la prèvia que la clau era «ser un mateix», però este dissabte en el Palau dels Esports de Sant Pau, no va anar així. El Servigroup Peníscola va eixir bé d’inici i es va avançar als tres minuts amb una rematada en l’àrea de Diego Sancho després d’un córner. Però a partir d’ací, l’equip va desaparéixer i no es va trobar còmode en la pista ni en atac ni en defensa. El Reial Betis va ser a més i va acabar empatant en el 14 amb un tret llunyà de Muñoz. Per sort, una roja directa a Gus va ser revisada per videoarbitratge i el porter manxec va poder continuar en pista la resta del partit.

Abans del descans, els del Baix Maestrat van tindre una mínima reacció en la qual quasi marquen l’1-2, però Molina el va evitar amb la cara davant Sancho. Després del descans, es va mantindre la tònica del primer temps, amb un Peníscola irrecognoscible i molt erràtic en pista. Els locals van acabar donant la volta al marcador en una contra definida per Raúl Jiménez.

Tot seguit, els peniscolans van poder reaccionar amb una gran definició de Sancho a passada de Víctor Pérez per a marcar el 2-2. No obstant això, el Betis va tornar a ensenyorir-se del partit, sent molt superior al Peníscola, fins a tornar a posar-se per davant en el 34 amb un altre punt de Muñoz.

En el tram final del partit, els de Santi Valladares van fer un pas avant a la recerca de l’empat però sense encert, davant un Molina, ex del Peníscola, molt segur baix els pals. Pani i Aicardo van tindre sengles oportunitats que va buidar el porter bètic, mentres que Gauna va llançar una pilota al travesser. Els de la Ciutat en la Mar van acabar traient porter-jugador però va faltar molta precisió en el joc ofensiu. Poc després del final, el Servigroup Peníscola va reclamar una sisena falta dels locals que els àrbitres no van assenyalar i la victòria es va quedar en terres sevillanes. Triomf merescut per part dels verd-i-blancs davant un Peníscola al qual li va poder la pressió i no va saber assumir la seua condició de favorit.

Els del Baix Maestrat cauen en semifinals de la Copa del Rei per segon any consecutiu i donen per tancada la temporada 2023/24. Malgrat la derrota, satisfacció per la permanència reeixida en Primera i per haver tornat a una Final Four després d’eliminar a equips com el Valdepeñas o el Barça. Ara, toca descansar i a pensar a tornar en la 24/25.

Pel Servigroup Peníscola van jugar: GusPlazaGaunaPaniSancho; cinc inicial; SaladiéElías, Cristian, Juanqui, José Mario, Víctor Pérez i Aicardo.

Gols: 0-1 Diego Sancho (min. 3), 1-1 Muñoz (min. 14), 2-1 Jiménez (min. 22), 2-2 Diego Sancho (min. 28), 3-2 Muñoz (min. 34).