SER Maestrat en directe

El municipi de Torreblanca reclama un pla d’acció per protegir i dinamitzar el seu litoral

L’ajuntament de Torreblanca ha decidit donar suport a les iniciatives impulsades per la Diputació de Castelló per instar al Govern a impulsar un pla d’acció que protegeixi i, alhora, dinamitzi el litoral provincial.

Així ho ha manifestat l’alcaldessa, Tania Agut, després de participar en la reunió promoguda pel Govern Provincial per recollir les necessitats dels municipis amb costa de Castelló i traslladar-les aquest mateix mes al secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán.

Tania Agut ha agraït “la iniciativa de la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, de reunir tots els alcaldes dels municipis amb costa per transmetre-li de primera mà les necessitats que tenim i així poder sol·licitar les actuacions necessàries. Precisament, perquè estem al costat de totes les persones que viuen a Torreblanca, tant veïns com empreses, donem suport a la reclamació conjunta al Ministeri de Transició Ecològica per dinamitzar i garantir el futur de la nostra costa”.

L’alcaldessa de Torreblanca ha assegurat sentir-se totalment legitimada per fer aquesta petició al Govern de Madrid, “després d’haver-nos bolcat aquest any de Govern en treballar per recuperar la bandera blava per la platja de Torrenostra. Hem fet en temps rècord tot el que ens demanaven des de totes les institucions per obtenir aquest importantíssim reconeixement que ens ajudarà a relançar el turisme al poble. És una cosa molt complicada d’aconseguir, com ho demostren el fet que ningú ho hagués aconseguit aquí els últims anys i el fet que Torreblanca sigui l’únic municipi de tota la província de Castelló que ha obtingut aquest any una bandera blava nova”.

L’alcaldessa de Torreblanca llança aquesta petició al Govern després de la reunió que va mantenir, juntament amb altres 15 alcaldes i alcaldesses de la província, per aportar les seves demandes i que Marta Barrachina, presidenta de la Diputació, se les traslladi al Secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, el pròxim 23 de maig.

Aquesta trobada tindrà lloc a Madrid el pròxim 23 de maig i serà allà on Marta Barrachina portarà les inquietuds recollides. Per a l’elaboració d’un document comú que reculli les necessitats del conjunt dels municipis de costa de la província i poder traslladar-lo al Ministeri, la presidenta Marta Barrachina ha sol·licitat als ajuntaments que remetin un informe sobre la situació dels seus municipis. “I amb tot això, aniré a Madrid amb aquest front comú, perquè sols no arribem tan lluny si anem junts, i cada tema de cada municipi afecta el conjunt del nostre territori”, va assegurar la presidenta del Govern Provincial.