SER Maestrat en directe

El PSPV-PSOE denuncia la mala gestió d’Educació que afecta més d’ 11.000 docents

  • El PSPV-PSOE ha denunciat avui que, després del caos de les adjudicacions de l’estiu passat, Educació continua demostrant la seva mala gestió i incapacitat, i que una vegada més, els professors i professores són els que en pateixen les conseqüències. 

Així ho ha expressat el portaveu d’Educació del PSPV-PSOE a Les Corts, José Luis Lorenz, qui ha anunciat que des del Grup Socialista es reuniran amb els diferents sindicats que representen el professorat per exigir que la Conselleria d’Educació reverteixi la suspensió de l’acord de plantilles, que afecta més d’11.000 docents, així com el concurs de trasllats que perjudica més d’11.000 docents.

Lorenz ha qualificat d’inaudit que s’hagi suspès el concurs de trasllats a la Comunitat Valenciana, deixant en una situació d’incertesa més d’11.000 docents. A aquest caos, s’hi suma el mal funcionament de les plataformes per a la matriculació de la Formació Professional (FP), ja que la Conselleria ha decidit no actualitzar-les amb la nova oferta formativa.

El diputat socialista ha recordat que, en el seu primer any de gestió, l’actual govern només ha aplicat els seus principis ideològics per eliminar el valencià de les aules, reduir grups de les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI), retallar aules d’infantil, disminuir el pressupost per a l’equipament de la FP i aplicar un sistema de districte segregador.

Lorenz ha exigit al Partit Popular que deixi d’excusar-se en errors informàtics, en l’herència rebuda o en el volum del concurs de trasllats, i que es posi a gestionar d’una vegada per totes. “No saben gestionar, no volen saber i ni tan sols ho intenten”, ha conclòs el portaveu socialista, lamentant la situació que estan vivint els docents de la Comunitat Valenciana.