SER Maestrat en directe

El PSPV-PSOE defensarà en el ple de la Diputació de Castelló ajudes urgents per al sector primari davant la sequera

El diputat Rhamsés Ripollés demana l’acció conjunta de les administracions per a combatre l’emergència climàtica

El PSPV-PSOE de la Diputació de Castelló presentarà aquest dimarts al Ple una moció per a instar la institució provincial, la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya a crear línies d’ajuda urgents per al sector primari amb l’objectiu de fer front als sobrecostos i pèrdues provocades per la sequera. El Partit Socialista recull així el guant de les reivindicacions de les associacions agràries de Castelló.

La proposta socialista reclama també finançament per a la construcció i millora d’infraestructures hídriques d’ús humà i per a explotacions agrícoles i ramaderes. Segons explica el diputat Rhamsés Ripollés, la falta de pluges està afectant greument municipis de les comarques del nord de Castelló i hi ha explotacions ramaderes que tenen “serioses dificultats per a proveir els seus animals”.

“La sequera està tenint un impacte devastador a la nostra província i requereix una acció conjunta de totes les administracions per a fer costat al sector primari en aquests moments difícils i garantir l’accés a l’aigua per a tots els ciutadans i animals”.

La moció del PSPV també demana que la Diputació amplie les ajudes als ajuntaments per a cobrir les despeses de subministraments extraordinaris amb camions cisterna. “Cal que les administracions es creguen el problema i entenguen la singularitat de Castelló. Els municipis són xicotets i no tenen capacitat econòmica i tècnica per a fer front als efectes devastadors de l’emergència climàtica”.

El Grup Socialista espera comptar amb el suport de la resta de grups polítics en el ple per a tirar avant aquesta iniciativa i donar una resposta “urgent i eficaç” a la greu situació que travessen innombrables municipis de Castelló, així com el sector primari de la província.