SER Maestrat en directe

El PSPV-PSOE de Ports Maestrat arranca la campanya electoral europea amb un gran acte a València

El PSPV-PSOE de Ports Maestrat ha finalitzat els preparatius per a la campanya electoral de les eleccions europees del 9 de juny amb una reunió conjunta de la Comissió Permanent i la Comissió Executiva, presidida per Ana Besalduch. Amb el lema “Més Europa + PSOE”, la campanya es prepara per iniciar amb força.

El punt culminant per al PSPV-PSOE a la Comunitat Valenciana serà aquest dijous 23 de maig, quan es celebrarà el gran acte d’inici de campanya a València. L’esdeveniment comptarà amb la presència del president del Govern i Secretari General del PSOE, Pedro Sánchez, la Vicepresidenta i cap de llista en aquestes eleccions, Teresa Ribera, l’ex president del Govern, José Luís Rodríguez Zapatero, i la Ministra de Ciència i Innovació i Secretària General del PSPV, Diana Morant.

Edu Barberá, secretari d’organització de Ports Maestrat, va destacar durant la reunió el caràcter progressista del PSOE, que sempre ha apostat per Europa. “Grans avanços aconseguits en aquest marc han vingut gràcies a les polítiques progressistes implementades a la Unió Europea”, va afirmar. Barberá va encoratjar als militants i simpatitzants a participar en el gran acte de València, subratllant la importància que Sánchez ha donat a la Comunitat Valenciana en triar aquesta ciutat per iniciar la campanya.

Ana Besalduch, secretària general del PSPV-PSOE de Ports Maestrat, va remarcar la importància de les eleccions europees, en les quals els espanyols elegiran a 59 diputats. “Cada vegada es decideixen més coses des de Brussel·les, incloent-hi la política agrícola de la Unió, que afecta de manera significativa a les nostres comarques”, va recordar. Besalduch va subratllar la necessitat d’aconseguir una victòria per a desplaçar l’actual govern conservador i el seu Comissari d’Agricultura, un ultraconservador polonès que comparteix grup amb els eurodiputats de Vox i que no ha afavorit l’agricultura mediterrània.

Segons els responsables de Ports Maestrat, una victòria del Partit Socialista permetrà impulsar al Govern d’Europa les polítiques de justícia social que han caracteritzat el mandat de Pedro Sánchez. Espanya és el quart país més important de la Unió Europea tant per nombre d’habitants com pel PIB que aporta, que representa més del 8% del total.

Actualment, el socialista espanyol Josep Borrell ocupa el càrrec d’alt representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat i vicepresident de la Comissió Europea, donant una gran projecció al país des de la seva posició.