SER Maestrat en directe

Podcast | El PSPV de Castelló insta Mazón a abandonar les retallades en igualtat i reforçar la lluita contra la violència de gènere

María Victoria Garrido reclama més inversió contra la xacra masclista i critica l’abandonament de les associacions feministes per part del govern valencià

El PSPV-PSOE de Castelló ha exigit a Carlos Mazón que abandone les retallades en matèria d’igualtat i aposte per invertir en la lluita contra la violència masclista “seguint l’exemple del Govern central del PSOE”. La vicesecretària d’Igualtat, María Victoria Garrido, ha denunciat que, mentre l’executiu de Pedro Sánchez ha destinat quasi tres milions d’euros a la província de Castelló a través del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, el govern valencià, “ha assumit les tesis de l’extrema dreta i deixat en un segon pla les polítiques contra la xacra masclista”. “No podem retrocedir ni un pas en la lluita per la igualtat i la seguretat de les dones”, ha afirmat Garrido, qui ha lamentat que “amb el PP de nou en el govern valencià tornem a veure retrocessos en polítiques d’igualtat”.

La representant socialista ha criticat que el pressupost destinat a la lluita contra la violència masclista s’haja estancat, mentre que les xifres de dones assassinades i víctimes de violència de gènere continuen augmentant. “No és temps de retallades, és temps d’actuar i d’invertir en igualtat, educació i sensibilització”, ha reclamat.

Garrido ha exigit al Consell que s’implique de manera activa en la lluita contra la violència masclista i vicària i que faça costat a les associacions feministes, “que es troben soles enfront d’aquesta xacra”. “És una vergonya que la Comunitat Valenciana i Castelló continuen patint una violència sistemàtica, estructural i silenciada contra les dones sense que això desperte l’interés dels seus governants”, ha denunciat.

“Estem parlant de la vida de dones i xiquets”. “No podem mirar cap a un altre costat. És hora que el govern valencià es prenga de debò la lluita contra la violència masclista i invertisca en igualtat, educació i sensibilització i en el foment del respecte mutu i relacions saludables sense violències”.